La localitat palestina de Khan Younis, destruïda
El cotxe on anaven els tres fills, Hazem, Amir i Mohammad, ha sigut bombardejat al camp Al-Shati (EFE/EPA/MOHAMMED SABER)

Israel mata tres fills i uns nets del líder de Hamas

El cotxe en què viatjaven, a Gaza, ha sigut bombardejat el dia de l'Id al-Fitr, la festa del dejuni que marca el final del mes sagrat del Ramadà

Redacció/AgènciesActualitzat

Tres fills del líder de Hamas, Ismail Haniyeh, han mort després d'un atac israelià a Gaza, segons ha informat el grup islamista i la mateixa família. El cotxe on anaven els tres fills, Hazem, Amir i Mohammad, ha sigut bombardejat al camp de refugiats d'Al-Shati, en un atac en què també han perdut la vida diversos dels seus nets. Serien entre dos i quatre, segons diverses fonts.

Testimonis recollits per periodistes sobre el terreny han dit que l'atac aeri ha estat dirigit amb precisió al vehicle on viatjava la família de Haniyeh. 

"No farem concessions. L'enemic delira si pensa que posant els meus fills a l'objectiu, en el clímax de les negociacions i abans que el moviment enviï una resposta, pressionarà Hamàs a canviar de posició."

Això ha afirmat el mateix Haniyeh a la cadena Al Jazeera amb relació a les negociacions en marxa per l'alto el foc a Gaza. "La sang dels meus fills no és més preuada que la sang de la nostra gent", ha dit el líder, que viu a l'estranger, concretament a l'estat de Qatar.

El fill gran del líder també ha confirmat a Facebook la notícia de la mort dels seus tres germans. L'exèrcit israelià no ha confirmat l'atac, que s'ha produït durant l'Id al-Fitr, la festa del dejuni que marca el final del mes sagrat del Ramadà. 

Haniyeh ha estat la cara de la diplomàcia internacional de Hamas durant la guerra d'Israel a la franja de Gaza, on la seva casa familiar va ser destruïda en un atac aeri el passat novembre. En total, el líder afirma haver perdut uns 60 membres de la seva família des que va començar l'ofensiva.

Líder des de 2017, Haniyeh s'ha mogut entre Turquia i Qatar per evitar les restriccions de moviment que imposa Israel a Gaza, fet que li ha permès actuar de negociador en les últimes converses per l'alto el foc i comunicar-se amb un dels principals aliats de Hamas: Iran.

ARXIVAT A:
IsraelGuerra a GazaHamas
Anar al contingut