Imatge aèria de la localitat de Garmisch-Partenkirchen, on els fets haurien succeït
Wikimedia Commons

Investigada per anar de copes pendent d'un test de la Covid i provocar 22 contagis

La dona treballava en un hotel per a soldats nord-americans en el qual, quan s'haurien produït els contagis, s'hi duia a terme un seminari sobre com prevenir la Covid-19 entre les forces armades

RedaccióActualitzat

Una dona nord-americana de 26 anys podria estar involucrada en 22 contagis i hauria obligat a dur a terme 721 tests per trobar possibles casos de coronavirus. La dona tenia símptomes de la Covid-19, però per ella això no va ser cap impediment per sortir de bars i anar a treballar malgrat que hauria d'haver estat en quarantena.

La Fiscalia de Munic li ha obert un sumari per possibles lesions físiques per negligència.

Els fets haurien tingut lloc a la ciutat alemanya de Garmisch-Partenkirchen, on hi ha una base de les forces armades dels Estats Units. La dona investigada treballava de cambrera en un hotel d'efectius de l'exèrcit dels EUA.

Un cop que s'ha sabut la situació han hagut de tancar l'allotjament dues setmanes.

El ministre president de Baviera, Markus Söder, ha declarat al diari Bild que, a la dona, li pot caure una "sanció econòmica important".

Contagis a l'hotel

La dona investigada per la Fiscalia de Munic havia tornat d'unes vacances a Grècia a finals d'agost. El 8 de setembre es va fer un test quan va començar a notar alguns símptomes que coincidien amb els del coronavirus.

La seva obligació era mantenir-se en quarantena a l'espera dels resultats, però en comptes de seguir la directriu pública va preferir fer vida normal i sortir a prendre copes per la ciutat on treballava.

Justament aquells dies s'estava duent a terme a l'hotel un seminari sobre com prevenir la Covid-19 entre les forces armades dels EUA. Els 22 contagis corresponen a persones allotjades a les instal·lacions.

Una situació com aquesta està contemplada a Catalunya a l'empara del decret llei aprovat l'agost passat, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid.

Si això hagués passat a Catalunya, doncs, la judicatura podria actuar contra l'infractor.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut