A la macroplantació de fals cànem industrial s'hi conreaven 135.000 plantes de marihuana (Guàrdia Civil)

Intervenen a Toledo la plantació de marihuana més gran d'Europa, com 15 camps de futbol

En el marc de l'operació Miller, la Guàrdia Civil també ha decomissat 115 quilos de cabdells i 30 tones de picadura

Redacció Actualitzat
TEMA:
Marihuana

Una plantació com quinze camps de futbol amb 135.000 plantes de marihuana. Això és el que es va trobar la Guàrdia Civil a Huerta de Valdecarábanos, a Toledo, el 16 de setembre, durant la inspecció d'una finca dedicada, suposadament, al conreu de cànem amb finalitats industrials.

Els agents van prendre mostres de les plantes i es va comprovar que ultrapassaven l'índex màxim legal del component psicoactiu.

I és que les 135.000 plantes, en realitat, eren exemplars de "Cannabis sativa" modificats genèticament per fer que semblin cànem industrial, que es pot conrear legalment.

La plantació localitzada a Toledo tenia una extensió equivalent a 15 camps de futbol (Guàrdia Civil)

El decomís, que la Guàrdia Civil assegura que és el més gran que s'ha fet a Europa d'una sola plantació, es va fer el 6 d'octubre, dia en què també van ser detingudes tres persones, acusades de delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

També de delicte contra els drets dels treballadors, perquè a la macroplantació hi treballaven sis persones, la majoria de les quals en situació irregular a Espanya, que no tenien contracte laboral i que malvivien en un lloc sense les condicions mínimes d'habitabilitat.

A més de les 135.000 plantes que es conreaven a l'aire lliure, la Guàrdia Civil també va decomissar 30 tones de picadura en sec, procedent de les restes de la plantació de l'any anterior.

En una primera inspecció la Guàrdia Civil va prendre mostres de les plantes per analitzar-les (Guàrdia Civil)

Eren en dues naus localitzades a prop de la macroplantació, que tenien una zona d'assecat i estaven preparades per ser convertides en una plantació indoor.

També s'hi van trobar 3,7 quilos de cabdells a punt de ser distribuïts, que cal sumar als 112 quilos de cabdells localitzats a l'aeroport de Barajas el 26 de setembre.

Declarats genèricament com a plantes, sense especificar res més, tenien com a destinatari l'empresa propietària de la macroplantació.

Les plantes de cànnabis estaven modificades genèticament per semblar de cànem d'ús industrial (Guàrdia Civil)

Tant la plantació com les naus de Huerta de Valdecarábanos tenien vigilància 24 hores i càmeres de seguretat.

Aquesta actuació de la Guàrdia Civil forma part de l'operació Miller, de lluita contra el cultiu de marihuana a Espanya, posada en marxa el 2015.

ARXIVAT A:
Drogues Marihuana Guàrdia Civil
Anar al contingut