Musulmans protesten a Sydney contra el vídeo sobre Mahoma
Les protestes musulmanes han arribat fins a Sydney, a Austràlia
Los Angeles

Interroguen el presumpte autor de la pel·lícula sobre Mahoma que ha sublevat el món musulmà

La policia de Los Angeles ha localitzat un sospitós, que ha accedit voluntàriament a presentar-se a comissaria i prestar declaració. Es tracta d'un home que ja havia estat condemnat per frau bancari.

RedaccióActualitzat
La policia nord-americana interroga el presumpte autor de la pel·lícula que ha sublevat el món musulmà i ha provocat violentes protestes contra els EUA. Es tracta d'un home anteriorment condemnat per frau bancari. Segons la policia de Los Angeles, el sospitós ha accedit voluntàriament a presentar-se a comissaria i prestar declaració.

La fiscalia ja ha advertit que, malgrat que sigui l'autor del film, l'home està protegit pel dret a la llibertat d'expressió. Sí se'l pot acusar d'haver violat la llibertat condicional, perquè té prohibit accedir a Internet.

La cinta, titulada "La innocència dels musulmans", es va rodar a Califòrnia i es va penjar a YouTube. El seu origen, però, no s'ha aclarit. La ridiculització que fa del profeta Mahoma, a qui presenta com un faldiller i un fals musulmà, ha encès els fidels de l'Islam. Des del dia que es va fer pública, coincidint amb l'aniversari dels atemptats de l'11-S, han mort una vintena de persones i centenars més han resultat ferides en atacs a les ambaixades i altres edificis dels EUA.

Aquest divendres, hi ha hagut una jornada de la ira que ha acabat amb almenys set morts. Les manifestacions més grans i violentes han estat a Egipte, Tunísia, Sudan, el Iemen i Líbia, però han arribat a una trentena de països.

Al-Qaeda ha fet una crida als musulmans que s'uneixin per tancar les ambaixades nord-americanes i matar diplomàtics americans.
Anar al contingut