La velocitat màxima permesa per als patinets elèctrics és de 25 km/h (Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet)

Intercepten un patinet manipulat que arribava a 98 km/h a Santa Coloma de Gramenet

El patinet superava per quatre la velocitat màxima permesa, que és de 25 km/h

Actualitzat

Sanció de 500 euros per al conductor d'un patinet elèctric manipulat que podia circular a 98 km/h a Santa Coloma de Gramenet. Agents de la policia local van interceptar el conductor durant un control i, després d'inspeccionar el patinet, van comprovar que podia arribar a 98 km/h, una velocitat que quadruplica la màxima permesa per aquest tipus de vehicles, 25 km/h.

Després de la inspecció, els agents van immobilitzar el patinet per traslladar-lo al dipòsit municipal i van sancionar el propietari amb una multa de 500 euros.

El patinet elèctric manipulat aconseguia una velocitat de 98 quilòmetres per hora (Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet)

La normativa actual: certificat de circulació i placa d'identificació

Des d'aquest 22 de gener de 2024 ja està en vigor una nova normativa de la Direcció General de Trànsit per assegurar el compliment dels estàndards de qualitat i seguretat d'aquest tipus de vehicles.

Tots els patinets que es comercialitzin a partir d'aquesta data han de disposar d'un certificat per al seu ús que, entre altres aspectes, acredita que el motor no està manipulat, i estableix una velocitat màxima d'entre 6 i 25 quilòmetres per hora. A més, també hauran d'incorporar la identificació o etiqueta de registre, com si fos la seva matrícula, a la part posterior.

Aquesta mesura s'afegeix a la normativa existent, que especifica que els usuaris no poden haver begut alcohol, ni portar auriculars, ni utilitzar el telèfon mòbil. Els patinets no poden circular per voreres ni vies interurbanes, així com travessies, autopistes, autovies o túnels urbans.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut