Madrid

Indústria obre un nou web per localitzar els supermercats més barats

El Ministeri d'Indústria ha posat en marxa un web per localitzar els supermercats i les ciutats de l'Estat més barates. Des del portal es podrà seguir l'evolució dels preus en alimentació i drogueria. L'observatori tindrà caràcter trimestral i l'objectiu és incentivar la competència entre el sector de la distribució. També pretén ajudar el consumidor davant la crisi econòmica en la proximitat de les dates nadalenques.

Actualitzat
Un cop dins el nou web observatorioprecios.es es pot escollir entre totes les capitals de província d'arreu de l'Estat i comprovar quina ofereix els preus més econòmics. Segons el portal, Girona és la ciutat més cara de Catalunya i Tarragona la més econòmica. La diferència per un mateix cistell de compra és del 13%.

Des del nou servei també es poden saber quins són els establiments amb millors ofertes. A escala estatal, Carrefour és dels més barats i El Cortes Inglés o Consum dels més cars.


Crítiques a l'Observatori

Les principals cadenes d'hipermercats i supermercats han coincidit a criticar les dades dels nou Observatori de Preus d'Alimentació i Drogueria per no reflectir variables com la qualitat del servei o del producte. Segons aquestes entitats, les dades ofertes per l'observatori són poc rigoroses ja que com que només tenen en compte el preu "s'afavoreix els que ofereixen productes de menys qualitat i menys frescos".

També es considera que porta a la confusió i a la desinformació que totes les dades no es corresponguin al mateix dia, sinó a una franja de quinze dies. Això comporta que es comparin preus de dies diferents en productes frescos que cada dia canvien de preu. Una metodologia que consideren equivocada i enganyosa.
Anar al contingut