Madrid

Indústria confirma que nou municipis opten finalment al cementiri nuclear

Ascó té vuit competidors en la cursa per acollir el magatzem de residus radioactius que impulsa el govern espanyol. El Ministeri d'Indústria ha confirmat que hi ha 9 municipis interessats a ser seu del magatzem temporal centralitzat. A banda d'aquest poble de la Ribera d'Ebre, hi opten Albalá (Cáceres), Melgar de Arriba i Santervás de Campos (tots dos a Valladolid), Torrubia de Soria (Sòria), Villar de Cañas (Conca), Yebra (Guadalajara), Zarra (València) i Congosto de Valdavia (Palència), que ha estat l'última incorporació. El municipi havia quedat exclòs en la primera fase de la selecció per un defecte formal que ara ha solucionat.

Actualitzat
Un cop confirmades les candidatures, ara una comissió interministerial analitzarà cadascuna de les opcions per determinar quines zones no són aptes per ubicar-hi el cementiri i el centre tecnològic que l'acompanyarà. Posteriorment s'obrirà el tràmit d'al·legacions i informació pública del projecte, que s'allargarà uns 20 dies hàbils.

L'última fase serà l'estudi dels terrenys candidats i l'elaboració d'un informe amb els avantatges de cada municipi, des de tots els punts de vista. L'informe es traslladarà al govern espanyol que, per acord del Consell de Ministres, designarà l'emplaçament definitiu de la instal·lació.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut