Un cotxe a la llacuna al delta de la Tordera
Un cotxe a la llacuna al delta de la Tordera

Incivisme al delta de la Tordera malgrat la prohibició d'accedir-hi

Moltes persones accedeixen a la llacuna per fer hi tot tipus d'activitats com practicar-hi windsurf o passejar el gos

Actualitzat

Al delta de la Tordera està prohibit entrar-hi, però hi ha qui es salta les normes sense cap mirament. Durant l'hivern són moltes les persones que han accedit a la llacuna per fer hi tot tipus d'activitats, des de caminar, practicar-hi windsurf fins a portar-hi el gos a passejar.

La presència dels gossos, per exemple, perjudica molt la recuperació de la diversitat d'ocells al Delta, els espanta i els genera estrès. Sobretot en èpoques de migració, perquè aquests ocells tenen l'energia justa per poder migrar i moure's per escapar, com explica Enric Badosa i Malagelada, membre dels naturalistes del Montnegre-Tordera.

Els naturalistes de la Tordera demanen que es reforci el sistema de vigilància i que, si cal, s'indiqui encara millor que és una zona protegida. A Blanes, per on hi entra la majoria de la gent, han reforçat fins a 30 vegades el tancament de l'accés al delta i s'han posat 130 denúncies.

Un cartell prohibint l'entrada a la llacuna al Delta de la Tordera
Un cartell prohibint l'entrada a la llacuna al Delta de la Tordera (CCMA )

Però posar tanques al mar és com posar portes al bosc. Impedir absolutament l'accés al delta és molt complicat, per tant, és imprescindible que la gent entengui per què és tan important no entrar-hi i preservar aquest espai.

Àngel Canosa Fernández, alcalde de Blanes, diu que estan treballant per arribar més als col·legis, per fer xerrades, per acostar la ciutadania al delta des de la consciència.

"Ens hem de cuidar i ara cuidar-nos, a més de tot el que ens deriva de la Covid, també vol dir cuidar els espais naturals. S'ha evidenciat que si no cuidem el planeta en conjunt, qui patim les conseqüències som nosaltres".

A més de conscienciar la població, els ajuntaments de Blanes i Malgrat treballen perquè la Generalitat declari el delta reserva natural.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut