Pla mig del cap de llista del PSC el 21-D, Miquel Iceta, i del número 3, Ramón Espadaler, amb cartells de 'Jo defenso les escoles bressol i l&#…
Pla mig del cap de llista del PSC el 21-D, Miquel Iceta, i del número 3, Ramón Espadaler, amb cartells de 'Jo defenso les escoles bressol i l'educació pública', el 15 de desembre de 2017 (horitzontal)

Iceta veu la sentència sobre escoles bressol com una "esmena a la totalitat" a política dels anteriors governs

Actualitzat

ACN Castelldefels.-El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, ha valorat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre escoles bressol és una "esmena a la totalitat" a la política educativa dels governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont. Iceta s'ha referit a la sentències del TSJC que condemna la Generalitat a abonar als ajuntaments de l'Hospitalet i Cornellà el deute contret i compromès amb les escoles bressols municipals. El socialista ha explicat que es van presentar fins a 36 recursos que ha augurat haurien de tenir continguts similars. A més, ha reivindicat que els consistoris a qui la Generalitat va deixar "penjats" i se sentin "maltractats" en aquesta matèria han de saber que tenen "una via oberta que ofereix resultats positius" i els ha animat a reclamar els recursos que els pertanyen.

Iceta ha considerat que un ajuntament, sigui del color que sigui, quan veu una decisió de la Generalitat que perjudica el conjunt de la ciutadania "té l'obligació de defensar" els seus interessos "a peu i a cavall", arribant a la via judicial si cal. Ha explicat que aquest és el plantejament que van fer fins a 36 ajuntaments, no tots socialistes, després que la Generalitat decidís "anul·lar els compromisos establerts de forma unilateral" i reduint primer i eliminant després el finançament per a les escoles bressol que li pertocava. Suport a l'escola bressolIceta ho ha dit durant un acte a Castelldefels per presentar les propostes del PSC en matèria sobre ensenyament, entre les que ha destacat especialment el suport a l'etapa de 0 a 3 anys. Així, ha expressat el seu suport a aquesta etapa educativa i ha recordat el seu compromís de crear fins a 80.000 places d'escola bressol públiques perquè aquesta és una etapa relacionada directament amb la conciliació familiar i palanca d'igualtat. "Volem que Catalunya sigui puntera i que vulgui equiparar-se als països més avançats", ha declarat.D'altra banda, també ha apostat per recuperar l'objectiu de despesa del 6% del PIB fixat en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), ja que ha lamentat que ara és del 3,7%, per sota de la mitjana espanyola (4,4%) i europea (5,1%). L'acte ha comptat amb la presència de la secretària del partit en matèria educativa, Anna del Frago, i el número tres de la candidatura, Ramón Espadaler, qui ha destacat la "coincidència molt important" entre Units per Avançar i el PSC en la necessitat d'impulsar l'etapa de 0 a 3 anys. Més enllà de la universalització del 0-3, Del Frago ha plantejat també la importància de reforçar la formació professional (FP).

Anar al contingut