François Hollande, aquest dijous, durant la trobada amb el president de Mongòlia al Palau de l'Elisi (Reuters)
François Hollande ha donat instruccions per incrementar els atacs contra els jihadistes a Síria i l'Iraq (Reuters)
París

Hollande ordena intensificar els bombardejos contra Estat Islàmic a Síria i l'Iraq

En una nova reunió del Consell de Defensa, el president francès ha donat al govern "les instruccions pertinents" per incrementar les operacions militars en aquests dos països

RedaccióActualitzat

François Hollande està disposat a combatre el jihadisme a fons, també en el seu terreny, després dels atemptats de divendres a París. Aquesta tarda el president francès ha ordenat intensificar les operacions militars contra Estat Islàmic (EI) tant a Síria com a l'Iraq. La decisió s'ha pres en un nou consell restringit de Defensa. Segons un comunicat oficial, Hollande ha donat al govern "les instruccions pertinents" en aquest sentit, en una reunió en què han participat el primer ministre, Manuel Valls, i els titulars de Defensa, Jean-Yves Le Drian; de l'Interior, Bernard Cazeneuve, i d'Afers Exteriors, Laurent Fabius.

Els bombardejos d'avions francesos a la ciutat de Raqqa, el feu principal d'Estat Islàmic a Síria, han causat la mort de 33 combatents de l'organització terrorista entre dilluns i dimecres. Aquesta tarda, el Consell de Defensa ha fet balanç de les operacions militars, ha examinat "totes les mesures destinades a reforçar la protecció" dels francesos en el país i ha analitzat "les modalitats del tractament diplomàtic" de la situació a Síria, segons assenyala la nota oficial. El govern ha preparat les entrevistes que Hollande farà dimarts amb Barack Obama a Washington i dos dies després amb Vladímir Putin a Moscou.

Proposta de França davant del Consell de Seguretat

Aquest dijous, mentrestant, França ha presentat a la resta de membres del Consell de Seguretat de l'ONU un projecte de resolució en què es fa una crida a tots els països a prendre "totes les mesures necessàries" per actuar contra EI i altres grups jihadistes a Síria i l'Iraq. El text proposa "redoblar i coordinar" esforços en la lluita antiterrorista. També expressa la intenció d'ampliar les sancions contra individus i entitats vinculades amb Estat Islàmic i demana més eficàcia per aturar el flux de combatents estrangers cap a Síria i l'Iraq.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut