París

Hollande demana una reunió europea d'urgència per analitzar l'onada migratòria al Mediterrani

Rajoy diu que "Europa es juga el crèdit si no es capaç d'evitar aquestes dramàtiques situacions"

RedaccióActualitzat

Europa comença a reaccionar davant el drama de la immigració al Mediterrani. Després del naufragi d'aquest diumenge i del rescat de més de 13.000 immigrants en  una setmana, França ha demanat una reunió d'urgència per analitzar la situació.

El president francès, François Hollande, ha estat el primer a moure fitxa. Ha suggerit una trobada de ministres d'Interior i Exterior d'Europa per posar fre al desastre en què s'ha convertit el canal de Sicília, porta d'entrada per mar de milers d'immigrants a Europa.

Des d'Espanya, el president del govern, Mariano Rajoy, ha reconegut que "Europa es juga el crèdit si no es capaç d'evitar aquestes dramàtiques situacions". "No valen les paraules, cal actuar", ha dit.

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha afirmat que han d'afrontar el problema "entre tots".

El papa reclama la mirada del món

El papa Francesc ha tornat a insistir a la comunitat internacional que posi remei a la situació. Francesc reclama al món que miri al Mediterrani:

"Faig una crida urgent  a la comunitat internacional perquè actuï amb decisió i rapidesa per evitar que una tragèdia com aquesta es pugui repetir. Són homes i dones com nosaltres, germans nostres que busquen una vida millor. Afamats, perseguits, ferits, esgotats, víctimes de la guerra, cerquen una vida millor"

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut