IES Narcís Monturiol de Figueres (Girona)

Història anònima. La vida de José Pastor

Actualitzat
El treball realitzat per Dani Aguilera està basat en la memòria escrita d'Ascensión Pastor, filla de l'home al voltant del qual gira la història d'aquest estudi. La primera part està dedicada a reconstruir la vida de José Pastor, nascut l'any 1904 a Cartagena, Múrcia, i mort amb 52 anys l'any 1957.

"La veritat, em va costar molt decidir-me per un tema. Finalment, m'hi va ajudar el fet que molt a prop meu hi havia material per poder treballar, ja que família per part de la meva mare va haver d'exiliar-se a França a causa del franquisme i per part del meu pare hi va haver un home que també va passar per unes circumstàncies molt interessants", explica l'estudiant Aguilera.
 
"Gràcies a aquest treball i al viatge que vam fer fins a Albacete vaig conèixer 17 cosins segons, amb els quals feia més de 16 anys que la meva família no es relacionava per la distància que ens separa."

Dani Aguilera diu de José Pastor que ja era soldat abans de l'arribada de Franco, ho va continuar sent després, va carregar gran part de la guerra amb la seva família, va arribar a posar-se en contra d'ell, va ser condemnat per defensar els seus homes, va tenir innumerables ascensos militars, un historial militar interessant i una carrera i vida en general que fa que sigui digne d'analitzar.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut