Hervé Falciani, extreballador de la banca i activista anticorrupció
Hervé Falciani, extreballador de la banca i activista anticorrupció

Hervé Falciani, en llibertat amb mesures cautelars

La fiscalia havia demanat presó per a l'extreballador del banc HSBC

RedaccióActualitzat

L'activista anticorrupció financera Hervé Falciani ha quedat en llibertat amb mesures cautelars després d'haver passat avui a disposició judicial.

El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha retirat el passaport a Falciani, que té prohibit sortir d'Espanya sense autorització judicial i ha de comparèixer setmanalment al jutjat. 

Amb aquesta decisió, De Egea no atén la petició de la fiscalia, que avui mateix havia demanat presó per a Falciani mentre s'estudia la petició d'extradició a Suïssa. 

 

Falciani havia estat detingut a Madrid arran d'una petició d'extradició emesa des de Suïssa, on el 2015 va ser condemnat a cinc anys de presó per filtrar informació sobre clients del banc HSBC que evadien impostos.

La justícia suïssa el va considerar culpable d'espionatge econòmic i el va absoldre de la resta d'acusacions que li atribuïa la fiscalia, com el robatori de dades o violació del secret bancari. 

L'Audiència Nacional, però, en va desestimar l'extradició el 2013, amb l'argument que estava col·laborant amb les autoritats fiscals espanyoles i d'altres països europeus.

 

 

Falciani, enginyer informàtic, va treballar al banc suïs HSBC fins al 2008, quan va fer públic el document conegut com a "llista Falciani", que contenia 130.000 noms de clients

Fugit de Suïssa aquell mateix any, Falciani va ser primer a França i després a Espanya, on es movia amb total llibertat

ARXIVAT A:
Frau fiscalBanca
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut