Catalá desvincula la detenció de Falciani del cas de Rovira (EFE)
Catalá desvincula la detenció de Falciani del cas de Rovira (EFE)
Madrid

Catalá nega que la possible extradició de Falciani a Suïssa sigui a canvi de Rovira

El ministre remarca que el lliurament de l'activista anticorrupció no la decidirà l'executiu, sinó un tribunal

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha negat que la detenció de l'informàtic Hervé Falciani, reclamat per Suïssa, sigui una "decisió política" o "una gestió de l'executiu" per fer un intercanvi amb Marta Rovira. Falciani, que va filtrar una llista d'evasors fiscals del banc HSBC a Ginebra, compareix aquest matí davant l'Audiència Nacional a Madrid.

En la presentació d'unes jornades econòmiques a Madrid, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha subratllat que la detenció de l'activista anticorrupció respon a una ordre d'extradició emesa pel país helvètic, basant-se en la "cooperació internacional i seguretat a Europa" i en el "principi de la reciprocitat, de la confiança i la bona fe". Catalá ha aclarit que el cas de Falciani no està vinculat a les peticions de la justícia espanyola sobre la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, encara que coincideixin en el temps.

"No hi ha una decisió política, cap gestió del govern en aquestes qüestions (···) Si ha passat en aquest moment, doncs en aquest moment les autoritats espanyoles han fet la detenció [de Falciani], en el deure d'aquesta cooperació i lleialtat (···) Un tribunal decidirà si el lliura o no, amb totes les garanties judicials. No hauríem de veure-hi res més del que hi ha realment."

El ministre ha justificat la detenció d'Hervé Falciani pel fet que Suïssa ha reiterat la petició el 19 de març, tot i que havia estat detingut el 2012 i alliberat poc després per decisió de l'Audiència Nacional.

ARXIVAT A:
Frau fiscalBanca
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut