Guillem i Enric destapen l'escultura de la seva mare
Londres

Guillem i Enric es retroben en la inauguració d'una estàtua en record de Lady Di

L'obra s'ha inaugurat al parc londinenc de Kensington per commemorar el que hauria estat el 60è aniversari de Diana de Gal·les

Carles Claret VilasecaActualitzat

La inauguració del conjunt escultòric dedicat a Diana Spencer, que s'ha instal·lat al londinenc parc de Kensington, ha estat l'escenari en què s'ha fet un pas més en el retrobament entre els dos fills de Lady Di, Guillem i Enric.

L'obra, una zona luxosa de la capital britànica, s'ha erigit en commemoració del seixantè aniversari del naixement de l'anomenada "princesa del poble".

En un acte molt íntim, Guillem i Enric, distanciats en els darrers temps, han estat els dos únics membres presents de la corona anglesa.

Els fills de Carles i Diana han aparegut un altre cop junts, per primer cop després de l'enterrament del seu avi, el duc d'Edimburg, per descobrir l'obra encarregada a l'artista Ian Rank-Broadley, un bronze que representa la princesa envoltada de tres nens.

Així ha explicat el corresposal de TV3 a Londres l'expectació que ha despertat aquest nou monument entre la societat britànica:

 

Etapa retratada, amb polèmica, a la ficció

Malgrat que Diana hi apareix representada amb el pentinat i la imatge dels darrers anys de vida (va morir el 1997 a París, als 36 anys), l'escultura és una al·legoria a la seva gran passió, les criatures.

I, alhora, una mirada enrere, a finals dels setanta, quan va conèixer el príncep de Gal·les, quan combinava la feina de neteja a casa de la seva germana gran amb tasques d'assistència en una llar d'infants en aquella zona de Londres.

L'estàtua, de fet, s'ubica relativament a prop, dirigint-se cap al nord, del complex esportiu d'Earl's Court, a tocar de Coleherne Court, un indret on la mare de Lady Di va comprar-li un apartament que va compartir amb tres amigues fins al febrer de 1981, moment en què es va prometre amb el seu futur marit.

Aquesta etapa de la biografia de Lady Di ha quedat retratada, amb polèmica i malestar per part del príncep Carles inclosos, a la quarta temporada de la sèrie de Netflix "The Crown" estrenada a finals de 2020, en què l'actriu Emma Corrin es va endur un Globus d'Or per la interpretació de Diana.

Guillem i Enric, reunits per recordar la seva mare, Diana de Gal·les (REUTERS/Mok)

Kensington, última residència de Diana

El palau de Kensignton, als jardins del qual s'ha inaugurat el monument d'homenatge a Diana Spencer, és una de les residències reials més importants a la capital del Regne Unit.

A les dependències s'hi va allotjar la germana de l'actual reina, la princesa Margarida, i la mateixa Lady Di, a partir del 1992, després de divorciar-se del príncep Carles en destapar-se la relació de l'hereu al tron amb la seva actual muller, Camilla Parker-Bowles.

El maig passat, una entrevista de Diana concedida al periodista de la BBC Martin Bashir va portar la televisió pública britànica a admetre que, el 1995, va utilitzar mètodes poc convencionals per aconseguir "l'entrevista del segle", en què la princesa de Gal·les va dir: "Érem tres, al meu matrimoni."

Després de casar-se amb l'actriu nord-americana Meghan Markle, Enric, duc de Sussex, va abandonar la família reial per anar a viure als Estats Units. La relació amb el seu germà es va deteriorar, especialment arran de la polèmica entrevista amb Oprah Winfrey. Darrerament, però, sembla que ha millorat.

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne UnitCarles III
Anar al contingut