El príncep Enric i Meghan Markle a l'entrevista amb Oprah Winfrey (Reuters)

Preocupació a la família reial britànica per l'entrevista de Meghan i Enric a la CBS

La periodista Oprah Winfrey parlarà primer amb Meghan Markle i després s'afegirà a la conversa el net de la reina Elisabet II

Actualitzat

Meghan Markle admet en l'entrevista a Oprah Winfrey que va pensar a suïcidar-se i acusa la família reial britànica de racisme: "Hi havia neguits i converses de com seria de fosca la pell del meu fill quan nasqués"

 

Segons el Sunday Times, la reina Elisabet II no veurà l'entrevista dels ducs de Sussex, Enric i Meghan, aquest diumenge a la televisió nord-americana CBS amb Oprah Winfrey. També el primer ministre Boris Johnson ha dit que "segurament es perdrà l'entrevista".

Malgrat el desinterès aparent, ningú dubta que al Palau de Buckingham estaran molt pendents de les declaracions incòmodes que pugui fer la parella, que fa un any va decidir independitzar-se de la família reial. Pesa el record del rebombori que va causar l'entrevista que Diana de Gal·les va fer l'any 1995 a la BBC, quan va dir que al seu matrimoni eren tres i va revelar conflictes personals.

L'entrevista dels ducs de Sussex coincideix, a més, amb un moment delicat a Buckingham perquè el marit de la reina Elisabet, Felip d'Edimburg, és a l'hospital després d'una operació de cor, als 99 anys.

El 19 de febrer, Enric i Meghan van confirmar a la reina que no tornaran a treballar com a membres de la família reial, és a dir, que no participaran en actes oficials ni rebran el tracte d'altesa reial i que serà financerament independents.

La conversa s'ha fet al jardí de la casa d'Oprah Winfrey (Reuters)


Com serà l'entrevista

Els últims dies s'han difós breus extractes de la conversa que la CBS emetrà quan aquí siguin les dues de la matinada i que dilluns també es podrà veure a la Gran Bretanya. En el que s'ha avançat, Meghan assegura que per fi se sent lliure per prendre les seves decisions, cosa que no va poder fer mentre treballava per a la família reial.

Oprah Winfrey parlarà primer amb Meghan Markle i després s'hi afegirà el príncep Enric. La CBS n'ha fet molta promoció i espera que l'audiència sigui comparable a la de la Super Bowl o els Oscars.

La parella, que té un fill i n'espera un altre, viu a Califòrnia i ha promès continuar defensant causes humanitàries a través de la Fundació Archewell, un nom inspirat en el seu fill Archie.

 

La corona contraprograma

Des que els ducs de Sussex són als Estats Units s'ha parlat força de la mala relació entre Meghan Markle i la seva cunyada Caterina, la dona del príncep Guillem. Aquest és un aspecte que podria sortir, d'alguna manera, a la conversa amb Oprah Winfrey.

Markle també ha rebut acusacions d'intimidar els treballadors del Palau de Kensington, quan encara vivien al Regne Unit.

Davant d'això, alguns amics de la nord-americana han sortit a defensar-la, com l'actor Patrick J. Adams, la seva parella a la sèrie "Suits". L'actor qualifica d'"obscè" que la família reial promogui "les acusacions de bullying contra una dona que es va veure obligada a abandonar el Regne Unit per protegir la seva família i la seva pròpia salut mental", i recorda que el membre més nou de la família reial "està creixent dins seu".

 

 

Poc abans que la conversa s'emeti a la CBS, la reina ha fet un missatge per elogiar l'esforç de la població amb la pandèmia, amb motiu del Dia de la Commonwealth. Com s'esperava, no hi ha hagut cap mena de referència a l'entrevista dels ducs de Sussex. 

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne UnitReina Elisabet II
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut