Barça

Guardiola deixa un llegat històric de 13 títols en quatre temporades a la banqueta del Barça

Des que es va fer càrrec del primer equip del Barça en susbtitució de Frank Rijkaard, la trajectòria de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana ha estat immillorable. Amb 13 títols conquerits de 17 possibles, a l'espera del que passi a la final de Copa del Rei del pròxim 25 de maig contra l'Athletic a Mestalla, el tècnic de Santpedor ja s'ha convertit per mèrits propis en el millor entrenador de la història del Barça.

Actualitzat
Juny del 2007. Pep Guardiola és presentat com a entrenador del Barça B. El tècnic aconsegueix que el filial guanyi la Lliga de Tercera Divisió i pugi a Segona Divisió B.

Juny del 2008. Amb només un any d'experiència a les banquetes, Guardiola substitueix Frank Rijkaard com a entrenador del primer equip. Aquella temporada, la 2008-2009, el Barça, que ha hagut de jugar la prèvia de la Champions, comença la Lliga perdent al camp del modest Numància i empatant a casa amb el Racing de Santander. 1 punt de 6 possibles. Res fa preveure que comença l'etapa més exitosa de la història del Barça. L'equip guanya, d'una tacada, la Copa, la Lliga i la Champions, fet que no havia aconseguit cap equip de la Lliga Espanyola.

La temporada següent, els blaugranes afegeixen les Supercopes d'Espanya i d'Europa i el Mundial de Clubs al seu palamarès. Guanyen, així, totes les competicions que van disputar l'any 2009, tot un rècord mundial.

Fins a la data, amb la competició encara en marxa, el Barça de Guardiola ha guanyat 3 Lligues espanyoles, 2 Champions Leagues, 1 Copa del Rei, 3 Supercopes d'Espanya, 2 Supercopes d'Europa i 2 Mundials de Clubs. En total, 13 títols de 17 possibles. A 7 punts del Reial Madrid a la Lliga, quan només queden quatre jornades perquè s'acabi, el Barça jugarà la final de la Copa del Rei el dia 25 de maig, contra l'Athletic Club de Bilbao.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut