Londres

Grups musulmans reclamen a Blair un canvi "urgent" en la política d'Afers Estrangers

En una carta oberta publicada aquest dissabte, diversos grups o personalitats musulmanes del Regne Unit exigeixen al primer ministre, Tony Blair, canvis "urgents" en la seva política d'Afers Estrangers per tal d'evitar nous riscos terroristes. En la carta s'adverteix al líder laborista que el desastre en què ha degenerat la invasió de l'Iraq i la negativa de Blair d'intentar influir per posar fi a les hostilitats al Líban estan alimentant perillosament l'extremisme al Regne Unit.

Actualitzat

L'escrit, publicat a diversos diaris britànics, du la firma de tres dels quatre diputats musulmans de la Cambra dels Comuns, de tres dels quatre musulmans de la Cambra dels Lords i de 38 organitzacions islàmiques.

Fent referència a les mesures de seguretat adoptades als aeroports britànics, els firmants asseguren: "Com a moderats, farem tot el possible per combatre l'extremisme. I esperem que el govern s'uneixi a nosaltres en aquesta lluita, no només canviant les normes sobre l'equipatge de mà, sinó demostrant que aposta per la justícia al món".

Però no són només els musulmans els que qüestionen la política d'Afers Estrangers de Blair. Un nombre creixent de diputats de l'esquerra han demanat al vicepresident, John Prescott, que el Parlament interrompi les seves vacances per mantenir un debat d'urgència sobre la situació a l'Orient Mitjà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut