Madrid

Zapatero ordena engegar mesures de màxima prevenció antiterrorista

Davant de l'alerta màxima als aeroports, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que s'han posat en marxa immediatament i amb caràcter permanent mesures de màxima prevenció antiterrorista. D'aquesta manera, s'extremen els controls a tots els aeroports espanyols i també en altres mitjans de transport. Arran del pla per detonar explosius en ple vol desarticulat ahir a la Gran Bretanya, Rodríguez Zapatero ha ordenat al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, reforçar els controls i la vigilància dels aeroports espanyols. Tanmateix, Rubalcaba ha assegurat que no es dedueix "cap perill especial" per a l'estat de la informació facilitada per les autoritats britàniques.

Actualitzat

Com a mesura preventiva, Interior ha ordenat a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que intensifiquin els controls en els aeroports i, especialment, en els vols amb destinació al Regne Unit i els Estats Units.

Avui a l'aeroport del Prat es recupera la normalitat després de l'alerta d'ahir. Es mantenen totes les sortides previstes cap al Regne Unit, tant d'Iberia com d'Easy Jet i British Airways. Les companyies, però, reconeixen lleus retards produïts per les fortes mesures de seguretat.

D'altra banda, no ha calgut posar més avions per recol·locar els passatgers que ahir es van veure afectats, ja que s'han cancel·lat algunes reserves. Els vols que finalment van poder enlairar-se ahir al vespre amb destinació a Londres van ser poc més de la meitat dels previstos, i tots van sortir amb retard.

A les dues del migdia, a l'aeroport del Prat havien operat 18 dels 25 vols programats cap al Regne Unit. Per la seva banda, a Girona havien sortit 5 dels 6 vols previstos abans d'aquesta hora i de l'aeroport de Reus s'havien efectuat les 16 sortides previstes. 

Pel que fa les mesures de seguretat, només British Airways obliga a restringir l'equipatge de mà i avisa els passatgers que viatgin a la Gran Bretanya en trànsit per altres vols internacionals -sobretot cap als Estats Units-, que hauran de facturar tot l'equipatge.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut