Londres

S'extremen les mesures de seguretat a Heathrow i altres aeroports mentre es treballa per normalitzar el trànsit aeri

L'aeroport de Heathrow i la resta d'aeroports del Regne Unit intenten recuperar la normalitat després que l'amenaça terrorista deixés milers de passatgers a terra dijous passat. Arran del descobriment d'aquest pla, les autoritats han incrementat les mesures de seguretat i s'obliga els viatgers a facturar l'equipatge de mà i a portar únicament una bossa de plàstic amb la documentació i alguns objectes personals.

Actualitzat
Els passatgers han d'entregar abans de pujar a l'avió qualsevol recipient que contingui líquid, com xampús, perfums o, fins i tot, el líquid netejador de les lentilles. L'alerta policial ha fet que les mares hagin de provar davant de les autoritats la llet dels seus nadons. En els rigorosos controls de seguretat només es permet portar, en una bossa transparent, algun medicament i les ulleres (sense la funda), a més dels documents d'identitat.

Precisament, els presumptes terroristes detinguts ahir volien introduir als avions explosius en forma líquida o de gel en ampolles de begudes isotòniques. Aquests components no són detectables per l'escàner de l'aeroport i, un cop dins de l'avió, es podrien fer detonar a través d'aparells electrònics, com una càmera fotogràfica.

Els quatre aeroports londinencs, Heathrow, Luton, Gatwick i Stansted, recuperen de mica en mica la normalitat i esperen assolir aviat el nivell de funcionament habitual, mentre continuen programant-se vols cap als Estats Units i ja n'operen cap a Espanya. Es calcula, però, que no serà fins d'aquí a un parell de dies que els aeroports britànics tornin a restablir el seu ritme habitual.

Malgrat que els vols es van reprendre ahir a la tarda, els aeroports han anunciat que les restriccions addicionals de seguretat continuaran tenint un impacte en el funcionament normal dels vols.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut