Turistes marxant de l'illa durant els incendis del juliol passat (iStock)

Grècia compensa amb nits d'hotel gratis els turistes desallotjats pels incendis de Rodes

El govern grec emetrà uns vals d'entre 300 i 500 euros pels turistes que van veure afectades les seves vacances durant l'evacuació de l'illa

RedaccióActualitzat

El govern de Grècia ha posat en marxa una iniciativa per compensar els turistes que estaven allotjats a l'illa de Rodes l'estiu passat: fins a 500 euros per qui patís les conseqüències dels incendis que van obligar el govern a evacuar l'illa.

La mesura feia temps que s'havia posat sobre la taula pels funcionaris de turisme del país, però ha requerit molts tràmits burocràtics i una legislació nova per tirar-ho endavant.

La compensació constarà d'uns vals d'entre 300 i 500 euros per cobrir les despeses d'allotjament d'una setmana a l'illa. Es calcula que prop de 25.000 turistes tindran dret a rebre aquesta compensació i es pot sol·licitar en aquest enllaç. La compensació es rebrà en funció de la categoria de l'hotel en què s'estigués allotjat. 

Cal destacar que aquest val no es podrà utilitzar en l'època de temporada alta de l'illa, sinó que s'haurà de fer servir abans del 31 de maig o entre l'1 d'octubre i el 15 de novembre. Ja hi ha registrades més de 5.000 sol·licituds i s'espera que augmentin en els pròxims dies.


Una mesura sense precedents

En declaracions a The Guardian, el secretari general del Ministeri de Turisme grec, Myron Flouris, explica que ha estat un procés "molt complicat", perquè són "el primer país a fer-ho". El Ministeri de Finances ha destinat aproximadament uns 4 milions d'euros per ajudar a la recuperació de les empreses turístiques de Rodes, així com per revertir la pèrdua de confiança amb la destinació.   

El director del sindicat d'hotelers de l'illa, Yannis Papavasiliou, celebra que la resposta dels turistes "ha estat molt bona" i afirma que qualsevol que s'hagi allotjat a les zones afectades "té dret a rebre una compensació".


Qui pot sol·licitar el val?

Totes aquelles persones que van estar allotjades a Rodes el juliol del 2023 en algun dels hotels que van ser evacuats durant els incendis. Aquestes condicions només s'apliquen als hotels, no a allotjaments privats tipus Airbnb o similars. Els beneficiats no hauran de pagar els impostos que es cobren als turistes associats a la crisi climàtica. 

"Al capdavall, Grècia està complint la seva promesa de compensar tots aquells que van perdre les vacances a causa del canvi climàtic", ha dit Yannis Papavasiliou

La majoria dels afectats són d'origen britànic, i podran posar-se en contacte amb el govern grec per obtenir aquests vals.

 

ARXIVAT A:
TurismeIncendis
Anar al contingut