Una dona escriu la seva demanda en una cartolina groga.
Una dona escriu la seva demanda en una cartolina groga.
Girona

Girona es tenyeix de groc en defensa de l'escola pública i en contra de la LOMCE

Girona es tenyeix de groc en defensa de l'escola pública i en contra de la Lomce i les retallades en aquest sector. Desenes de persones han participat en un acte lúdic i reflexiu a la plaça Constitució de la ciutat, una acció per mobilitzar la població de cara a la vaga del 24 d'octubre.

RedaccióActualitzat

Girona es tenyeix de groc en defensa de l'escola pública i en contra de la LOMCE, la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, i de les retallades en aquest sector. Desenes de persones han participat en un acte lúdic i reflexiu a la plaça Constitució de la ciutat, una acció per mobilitzar la població de cara a la vaga del 24 d'octubre.

Fins a vuit acampades a favor de l'educació pública sota el lema "Pintem Catalunya de groc" se celebren aquest cap de setmana a diferents punts de Catalunya, amb la mirada posada en la vaga educativa prevista per a aquest dijous, ha explicat el portaveu de l'Assemblea Groga, Àlex Rosa.

La Girona groga

La plaça de la Constitució de Girona s'ha tenyit de groc aquest dissabte al matí. Els sindicats CCOO i UGT han envoltat amb cartolina els arbres i el mobiliari urbà d'aquest espai cèntric de la ciutat perquè els ciutadans poguessin escriure-hi les seves reflexions i demandes. "Volem recuperar l'esperit de les illes Balears, mobilitzar a la ciutadania perquè serà una lluita llarga i sostinguda", ha assegurat el secretari de Comunicació de CCOO, David Pérez.

Activitats, assemblees i acampades per tot el territori

L'objectiu de les mobilitzacions prèvies a l'aturada, segons Rosa, és animar els professors i les famílies a participar en una vaga que pretén visualitzar el rebuig a la LOMCE, a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i a les retallades perpetrades pels governs català i espanyol a l'educació pública. La campanya d'aquest cap de setmana se centra en activitats, assemblees i acampades per tot el territori català; amb accions aquest dissabte a Arenys de Mar (Barcelona), Girona, l'Hospitalet de Llobregat i Badalona; i aquest diumenge al barri barceloní de la Verneda, entre altres. Divendres es van fer a Blanes, Mataró i Sant Vicenç de Castellet.

La LOMCE, una llei "privatitzadora i segregadora"

Els convocants consideren que la Lomce no només recentralitza el currículum i maltracta la llengua cooficial, sinó que també és una llei "privatitzadora i segregadora", com ho és la norma educativa catalana.

Una vaga contra la "llei Wert"

La manifestació central de la vaga del 24 d'octubre es realitzarà a les 12.30 hores des de plaça Universitat de Barcelona. La marxa passarà per Via Laietana fins arribar a Pla de Palau, on s'acabarà la protesta davant de la Delegació del Govern a Catalunya, per simbolitzar el rebuig a la 'llei Wert'.

L'Assemblea Groga acudirà a la manifestació amb el lema "Guanyem la vaga d'un dia, construïm la indefinida", i ha convocat un piquet informatiu a les 8.00 hores de dijous davant de la Conselleria d'Ensenyament, situada a la Via Augusta.

Anar al contingut