Madrid

Gaspar Llamazares fa una crida "al vot valent" per recuperar el somni de l'esquerra

El coordinador general d'Esquerra Unida (IU), Gaspar Llamazares, ha fet la tradicional enganxada de cartells acompanyat dels principals dirigents de la seva formació a l'antic escorxador de Legazpi, a Madrid. Segons ha declarat Llamazares en el míting d'obertura de la campanya: "Avui hi ha una oportunitat de votar pels nostres somnis i no per la por ni la resignació que ofereixen els partits del bipartidisme". Al cartell que ha encapçalat l'inici de campanya s'hi llegia: "Més Esquerra Unida, més esquerra".

Actualitzat

El candidat d'IU a la presidència del govern, Gaspar Llamazares, ha apel·lat al "vot valent", insatisfet, rebel i ferm davant de la "por" de la dreta i el "continuisme" del PSOE per recuperar el 9 de març els "somnis" de l'esquerra. En el míting d'obertura de la campanya electoral, Llamazares ha volgut identificar-se amb el "puny tancat de l'esquerra, els rojos, els verds" i no amb la "mà dura de la dreta" ni "traient les ungles" com els socialistes.

Al PP li ha retret que s'aprofiti del "vot de la por" del "diferent", en referència als immigrants, els homosexuals i els no-catòlics, i ha dit que el partit que encapçala Mariano Rajoy "oculta" les seves veritables intencions.

Segons el líder d'IU, en canvi, la seva força política ha estat la més ferma contra la dreta espanyola, i s'ha mostrat satisfet d'aquelles lleis i avenços socials aconseguits en els quatre darrers anys gràcies al suport parlamentari de la federació, en referència a normes com la del matrimoni homosexual, la de violència de gènere o la de dependència.

Anar al contingut