França exigeix una PCR negativa per entrar al seu territori amb cotxe i tren

Portugal ha restablert temporalment les fronteres terrestres amb Espanya

Actualitzat

Des d'aquest diumenge, França tanca fronteres per intentar controlar l'expansió del coronavirus. Ho fa amb els països de fora de la Unió Europea però, per als viatgers comunitaris, també aplica restriccions.

Tothom que vulgui entrar en territori francès provinent de qualsevol dels països de la Unió haurà de presentar una PCR negativa. Prova que serà necessària s'entri per la via que s'entri; també per carretera o amb tren. Fins ara en demanava només a l'aeoports. Si no es presenta es començarà a sancionar apartir d'aquest dimarts amb 135 euros. 

N'estan exempts els treballadors transfronterers i el camioners que estiguin en trànsit. Les fronteres amb els països veïns de la Unió Europea continuaran obertes, però la nova mesura implantada per París suposa una limitació en les entrades per mirar de frenar l'increment de contagis, que s'ha disparat en les últimes setmanes.

El govern francès també ha tancat els centres comercials de més de 20 mil metres quadrats i els restaurants, i el toc de queda entra en vigor a les sis de la tarda.

El ministre d'Economia ha anunciat que els restaurants que continuïn oberts de forma clandestina deixaran de rebre l'ajuda pública. Recordem que la restauració està tancada a tot el país des del 30 d'octubre.

 

Carrers buits a les sis de la tarda a Canes (Reuters/ Eric Gaillard)


Aquesta mesura coincideix en un moment en què Europa està extremant les mesures de control per frenar la pandèmia de Covid-19. Portugal, un dels països més afectats per la tercera onada, amb les UCI dels hospitals saturades, ha posat en marxa aquest diumenge noves restriccions. Per exemple, el restabliment de les fronteres terrestres amb Espanya. Això és fins al 10 de febrer.

A més, les autoritats han prorrogat l'estat d'emergència dues setmanes. El confinament és general. En paral·lel, el govern ha començat a evacuar malalts via aèria a hospitals de l'illa portuguesa de Madeira.

Pacients greus de Covid arriben a l'aeroport de Madeira des de Portugal  (Reuters/ Duarte Sa)


En el cas d'Alemanya, veta l'entrada als ciutadans de països amb mutacions de la Covid-19. De moment, la mesura afecta, sobretot, el Regne Unit, Irlanda i Portugal.  

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut