Barcelona

Foment admet que deu més de 5.700 milions en infraestructures rellevants a Catalunya

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha visitat Catalunya per analitzar amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, els problemes de la xarxa de Rodalies de Renfe. La ministra de Foment ha admès que falten 5.748,5 milions d'euros pendents de pagar en infraestructures rellevants a Catalunya i s'ha compromès a seguir endavant amb aquestes obres. Ana Pastor ha dit també des de Barcelona que el compromís s'anirà complint i que la inversió en seguretat serà prioritària.

RedaccióActualitzat
Pastor ha manifestat que "estem en una nova etapa" i ha insistit que s'han fet molts anuncis però que la realitat de les xifres és que queden per pagar aquests més de 5.748,5 milions.

La ministra ha dit també que posarà en marxa un pla de millora a Rodalies que posarà èmfasi en la seguretat, ja que la seva aposta és pensar en els usuaris del transport i, per això, ha explicat que quan ha vist que hi havia problemes ha vingut a Catalunya per veure i actuar de forma preventiva. Una visita que arriba després que la xarxa de Rodalies Renfe a Catalunya hagi tingut tres accidents en el darrer mes. L'últim va passar dijous a Mataró, on un tren va descarrilar en xocar amb el topall de la via i una desena de persones van quedar ferides.

Abans de reunir-se amb Recoder, la ministra s'ha reunit amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant una hora. En la trobada, Pastor i Trias han acordat crear una comissió entre les dues administracions per fer un seguiment de les inversions en infraestructures que s'han de fer a la capital catalana.

La reunió entre Trias i Pastor ha servit de presa de contacte per posar sobre la taula les principals necessitats de Barcelona. Trias ha centrat les prioritats en el transport públic, la sortida de mercaderies del port i el manteniment i funcionament de Rodalies.

L'alcalde ha indicat que s'ha de donar temps a la ministra i ha explicat que la titular de Foment els ha dit que l'herència rebuda en inversions a Catalunya no ha estat bona. En aquest sentit, Trias ha manifestat que la ministra li ha explicat que hi havia inversions per 5.000 milions d'euros que s'havien d'haver fet, però només se n'han fet o compromès 400.

L'alcalde de Barcelona ha reconegut que s'haurà de fer un nou plantejament de l'estació de la Sagrera i ha qualificat d'escàndol el projecte que es volia tirar endavant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut