Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior
Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior
Barcelona

Fernández Díaz, Montoro i Moragas no compareixeran a la comissió sobre frau i corrupció

No és la primera vegada que un ministre no assisteix a una comissió del Parlament tot i que se l'ha citat

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i el cap de gabinet de Presidència del govern espanyol, Jorge Moragas, no compareixeran dilluns que ve a la comissió sobre frau i evasió fiscal del Parlament de Catalunya. Així ho han comunicat tots tres aquest dijous al president de la Comissió, David Fernàndez.

El ministre de l'Interior hi havia de donar explicacions sobre l'esborrany d'un informe policial de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) que atribueix comptes a Suïssa al president de la Generalitat, Artur Mas, i a la família de Jordi Pujol, i que es va publicar una setmana abans de les eleccions catalanes del 2012, durant la campanya.

La petició de compareixença de Montoro es deu a les declaracions que va fer en les mateixes dates, en què afirmava que dirigents de CiU tenien comptes en altres països i en paradisos fiscals.

Per últim, Moragas havia estat citat arran dels missatges publicats que va intercanviar amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez, en què la convidava a explicar el que sabia del fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya: "Si donessis una entrevista i ho expliquessis tot, salvaries Espanya i jo et faria un monument."

Tenen l'obligació d'anar-hi?

No és la primera vegada que un ministre no assisteix a una comissió del Parlament de Catalunya, malgrat que hagi estat citat. Tot i que l'Estatut obliga a comparèixer totes les persones citades a les comissions d'investigació, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ja va obviar la citació de la comissió sobre les caixes.

Per no assistir a la cambra catalana, els ministres s'agafen a uns informes del Consell d'Estat segons els quals el control a un ministre correspon exclusivament a les Corts, i el control dels parlaments autonòmics s'ha de centrar en el seu àmbit territorial i competencial.

Anar al contingut