Explosió a Kabul: els EUA ataquen un cotxe d'Estat Islàmic que volia atemptar a l'aeroport

Diverses fonts parlen d'una segona explosió en una zona residencial a la capital afganesa, però no és clar si totes dues estan connectades

RedaccióActualitzat

L'exèrcit dels Estats Units ha atacat aquest diumenge al migdia a Kabul un cotxe on viatjaven presumptes membres d'Estat Islàmic que pretenien atacar a l'aeroport, segons han confirmat un portaveu militar nord-americà i fonts dels talibans.

El míssil l'han disparat des d'un dron i ha "assolit l'objectiu", segons el portaveu del Comandament Central dels Estats Units (Centcom), Bill Urban:

"Les explosions secundàries del vehicle mostraven la presència d'una quantitat important de material explosiu."

El portaveu ha assenyalat que "s'està avaluant" si l'atac ha causat víctimes civils i de moment no se'n té constància.

Per la seva banda, el portaveu dels talibans Bilal Karimi ha afirmat: "Ara podem confirmar que les forces dels Estats Units han dut a terme un atac aeri contra un automòbil sospitós i l'han destruït". Al vehicle hi havia tres persones, segons el portaveu, i una hauria mort, mentre que es desconeix l'estat de les altres dues.

"Hi ha informes d'explosius que eren a dins dels vehicles i han quedat sense detonar". "Les forces dels Estats Units han pres el control de l'àrea, de manera que obstaculitzen la nostra investigació a la zona", ha afegit.


Segona explosió

D'altra banda, alguns mitjans han informat d'una segona explosió que hauria afectat una casa en una zona residencial. No és clara la connexió entre tots dos fets.

La segona detonació s'ha produït al districte policial 15 de la capital afganesa, també proper a l'aeroport. Segons els talibans, es tractaria d'un coet disparat des d'un lloc desconegut.

Fonts locals afirmen que "cinc civils, inclosos tres nens, han mort a l'incident", segons un metge d'un hospital de Kabul on han traslladat les víctimes, citat per l'Agència Efe.

En algunes imatges que a les xarxes socials es veuen columnes de fum pel damunt dels edificis.

 

Danys provocats per l'atac d'un coet dels EUA a un cotxe bomba (EFE)

 

Atacs recents

L'explosió té lloc tres dies després del doble atemptat a l'aeroport que va fer més de 170 morts, reivindicat per Estat Islàmic, i l'endemà que els Estats Units van respondre a l'atemptat de l'aeroport amb un atac amb drons que va abatre dos membres de "perfil alt" de l'organització.

Unes hores més tard, el president nord-americà, Joe Biden, alertava d'un risc imminent de més atemptats a la capital afganesa, i l'exèrcit dels EUA començava la retirada de l'aeroport.

ARXIVAT A:
Afganistan
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut