Oriol Junqueras durant un acte a Igualada (ACN/Nia Escolà)
Oriol Junqueras durant un acte a Igualada (ACN/Nia Escolà)

Esquerra estrenyerà lligams amb el Sinn Féin amb una trobada entre Junqueras i Gerry Adams

El president d'Esquerra visitarà la setmana que ve Irlanda del Nord, en plenes negociacions per a la investidura amb l'amnistia i l'autodeterminació sobre la taula

Actualitzat

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, viatja la setmana que ve a Irlanda del Nord, en plenes negociacions sobre l'amnistia i l'autodeterminació de Catalunya.

Allà es reunirà amb el president del Parlament nord-irlandès i s'entrevistarà amb diversos líders del Sinn Féin, inclòs l'expresident de la formació Gerry Adams.

L'objectiu dels republicans és estrènyer lligams i col·laborar en estratègies de negociació per a la resolució de conflictes per la via democràtica.

El líder històric del Sinn Féin, Gerry Adams
El líder històric del Sinn Féin Gerry Adams (Europa Press/David Young)

L'Acord de Divendres Sant, un referent per a ERC

Des d'Esquerra assenyalen l'Acord de Divendres Sant a Irlanda del Nord com un dels referents a tenir en compte a l'hora d'abordar el conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol.

Aquell acord es va signar l'any 1998 a Belfast, a Irlanda del Nord, entre els governs d'Irlanda i el Regne Unit. I va suposar l'abandonament de la lluita armada del grup terrorista IRA Provisional. Per ratificar l'acord es van fer dos referèndums, un a Irlanda del Nord i un altre a la República d'Irlanda.

 

 

ARXIVAT A:
ERCOriol JunquerasIrlanda del NordSinn Féin
Anar al contingut