Madrid

Espanya surt de la llista negra de països que envien més spam

Un de cada 100 correus escombraria que rebem surt d'Espanya. 11 dels Estats Units i 10 de Corea del Sud. L'estat ha sortit per primer cop en un any del podi de països que envien més correu escombraria, la llista negra "dirty dozen". Espanya sempre havia estat entre els 12 primers, però ara ha caigut fins al lloc 24. Els EUA són els primers i els coreans del Sud, els segons. Per continents, Àsia és clarament el continent més spammer. La meitat dels correus escombraria del món surten de les seves fronteres.

Actualitzat
Espanya genera el 0,85% de correu escombraria que corre per internet. És el 24è país d'una llista negra de països més "spammers". Per primer cop en un any, Espanya ha aconseguit sortir d'un podi de 12 països conegut com "dirty dozen", o la dotzena dels bruts.

Fa menys d'un any, el desembre del 2010, l'estat espanyol generava el 2,24% de spam del món. França i el Regne Unit també han abandonat els primers llocs de la llista.

La llista dels països més "spammers" està liderada pels Estats Units, amb un 11,3% del total, seguit per Corea del Sud amb 9,6%, Índia amb 8,8% i Rússia amb el 7,9%.

La llista no té en compte la població. Així, la densitat de spam per habitant generat és molt més alta a Corea del Sud, amb 48 milions d'habitants, que no pas als Estats Units, amb 312 milions.

De la mateixa manera, el continent asiàtic, que concentra més de la meitat de la població mundial, és alhora el generador de la meitat de spam que circula per la xarxa. Amèrica, amb el 24,8%, Europa amb el 21,4 completen el podi. Aquestes xifres contrasten amb les dades d'Àfrica, amb només un 3% de spam generat.

El correu brossa continua sent una forma de distribució de programari maligne molt utilitzada pels ciberdelinqüents. La llista de països més "spammers" està elaborada per Sophos, una empresa anglosaxona de seguretat a la xarxa.
Anar al contingut