La Guàrdia Urbana de Barcelona parla amb un motorista durant un control a la Ronda Litoral arran del confinament municipal (ACN)
La Guàrdia Urbana de Barcelona parla amb un motorista durant un control a la ronda del Litoral arran del confinament municipal (ACN)

Es podrà trencar el confinament municipal per assistir a un míting electoral del 14F

El govern destaca que cal garantir el dret a la participació política perquè és un dret fonamental

Actualitzat

El govern ha aclarit que anar a un míting electoral és un dels motius que permeten saltar-se el confinament municipal diari, en vigor des de passat festes.

Els certificats d'autoresponsabilitat que cal dur a sobre per justificar sortides del municipi i de Catalunya ja preveien, com un dels supòsits, l'exercici del dret de manifestació i de participació política. Ara la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha deixat clar que això inclou l'assistència a mítings electorals.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Budó ha assegurat que "s'ha de poder garantir el dret a la participació política, sobretot en campanya":

"Tots aquests mítings i actes ja s'estan dissenyant de manera que presencialment siguin reduïts o siguin telemàtics, però a partir d'aquí s'ha de garantir el dret a la participació política."


Budó ha insistit que en tractar-se d'un dret fonamental, està justificat sortir del municipi i que això "ha de quedar recollit" al certificat d'autoresponsabilitat. La portaveu també ha insistit que els actes es faran amb totes les garanties sanitàries.

Les mesures anti-Covid actuals, que són vigents fins al dia 7 de febrer, estan funcionant, segons ha assegurat Budó. "Hem aconseguit que no creixi la corba i estem en un replà", ha dit, però ha afegit que ara cal veure si "ens mantenim en aquest replà, perquè òbviament voldrà dir que no són suficients aquestes mesures i cal anar a un altre tipus d'escenaris".

Sigui com sigui, el Procicat va aprovar un protocol amb les mesures de seguretat que han d'incloure els actes de campanya, que comença aquest dijous a la mitjanit.

No poden ser massius, i preferiblement han de ser a l'aire lliure. Caldrà un registre d'assistents i hauran de ser actes estàtics, sense mobilitat de persones. No s'hi permet ni menjar ni beure. En els discursos no es permet compartir faristols i, en espais tancats, es demana no fomentar càntics ni crits. Tampoc posar la música alta, per evitar apujar la veu.

Una altra imatge que no es veurà és la típica de candidats passejant-se per mercats, i tampoc repartint propaganda electoral. Sí que es pot, en canvi, lliurar paperetes i sobres.

Aquest és el document amb totes les mesures:

 

Eleccions i COVID-19 by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Coronavirus Covid-19
Anar al contingut