Compareixença dels republicans durant la nit electoral
Compareixença dels republicans durant la nit electoral

ERC: "Cal conformar un govern republicà tan ràpid com sigui possible"

Marta Rovira llança un missatge conciliador amb JxCat, la CUP i CatECP, celebra que "els vots independentistes han augmentat tot i que ens deien que era impossible" i exigeix a Rajoy que negociï

Actualitzat

Esquerra Republicana ha comentat que, "malgrat l'ofensiva mediàtica" i el fet de tenir candidats tant a la presó com a l'exili, els ciutadans "han votat majoritàriament a favor de la república" i "els vots independentistes han incrementat tot i que tothom ens deia que era impossible".

"Malgrat l'ofensiva policial, judicial i mediàtica de tants i tants dies, i malgrat que l'Oriol, el Quim i els Jordis avui encara estan a la presó, i que tenim mig govern a l'exili, els ciutadans de Catalunya han votat majoritàriament a favor de la república."

 

Davant d'aquest escenari, la dirigent republicana ha reclamat a Mariano Rajoy que s'assegui a negociar:

"El senyor Mariano Rajoy s'asseurà en una taula de negociació com tantes vegades li hem demanat? Respectarà el joc democràtic? L'ha de respectar. Retiri l'article 155, alliberi els presos polítics i assegui's a una taula a negociar com li hem demanat sempre."

Rovira ha llançat un missatge conciliador amb totes les forces independentistes després de quedar tercera en les eleccions al Parlament. La número 2 de la candidatura d'ERC, Marta Rovira, ha admès que aspiraven a quedar primera força, però, després de felicitar Ciutadans "pels seus escons", Rovira ha cridat a treballar per configurar un govern:

"Ens cal reobrir el Parlament, tornar-lo a posar en mans dels ciutadans i ser lleials al mandat democràtic. Ens cal conformar un govern republicà tan ràpid com sigui possible, recuperar les institucions i posar-les al servei dels ciutadans del país."

Rovira també ha estès la mà a Catalunya en Comú i s'ha mostrat convençuda que "trobarem espais per construir república".

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Procés catalàERC
Anar al contingut