Barcelona

Enric Millo, nou delegat del govern espanyol a Catalunya

Roberto Bermúdez de Castro, nomenat secretari d'estat d'Administracions Territorials

RedaccióActualitzat

El dirigent del PP Enric Millo serà el nou delegat del govern a Catalunya en substitució de María de los Llanos de Luna. El nomenament ha estat nomenat al Consell de Ministres d'aquest divendres. L'anunci arriba poques hores després que ha renunciat a l'acta de diputat pel PP. Ho ha registrat formalment aquest divendres mateix al Parlament. Les últimes setmanes, el seu nom ja havia sonat per ocupar algun càrrec en el govern de Mariano Rajoy.

D'aquesta manera, el fins ara portaveu del grup parlamentari del PP de Catalunya tanca una llarga etapa a la cambra catalana. N'ha estat diputat en les últimes cinc legislatures. Va començar la carrera com a dirigent d'Unió Democràtica; el 2003 es va incorporar al PP de Catalunya i des del 2010 n'era el portaveu al Parlament.

Aquest divendres a la tarda Millo s'expressava així quan se li ha preguntat pel seu nou càrrec:

"Treballaré com a representant del govern d'Espanya a Catalunya perquè el govern d'Espanya està a Catalunya, no només a Madrid".

Millo prendrà possessió de la delegació del govern espanyol a Catalunya dilluns vinent. L'acte comptarà amb la presència de la vicepresidenta de l'executiu estatal, Soraya Sáenz de Santamaría
            
D'altra banda, Roberto Bermúdez de Castro, el fins ara portaveu a les Corts d'Aragó, ha estat nomenat secretari d'estat d'Administracions Territorials i, per tant, el segon de Soraya Sáenz de Santamaría.

El nou president d'Adif serà Juan Barvo Rivera, el fins ara conseller delegat del metro de Madrid. Per la seva banda, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, renova el director general de la policia, que serà Germán López Iglesias, i el de la Guàrdia Civill, José Manuel Holgado. El de Trànsit, a partir d'ara, serà Gregorio Serrano.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut