Inés Arrimadas deixa orgullosa la política: "Ciutadans va trencar el silenci a Catalunya"

L'exlíder de Ciutadans i portaveu al Congrés ha anunciat que abandona la política, en una compareixença sense preguntes al Congrés dels Diputats

Paula Florit GomilaActualitzat

Inés Arrimadas deixa la política. L'exlíder de Ciutadans ho ha anunciat en una compareixença sense preguntes aquest dijous al Congrés dels Diputats. "Inicio una nova etapa al marge de la política, però mantinc el meu compromís amb l'Espanya en què crec", ha afirmat.

Arrimadas ha tret pit de la seva etapa com a cap de l'oposició a Catalunya, després que el partit taronja guanyés les eleccions el desembre del 2017, amb un milió de vots: "Amb aquella victòria vam demostrar que l'única forma de combatre el nacionalisme és fer-li front sense complexos". "Vull donar les gràcies a tots els ciutadans que ens van votar i van frenar democràticament el cop d'estat del 2017", ha afegit.

Segons ella, Ciutadans va ser el partit que "va aixecar la veu, va trencar el silenci i es va enfrontar per primer cop amb èxit al règim nacionalista". I, per això, creu que "encara és la referència constitucionalista a Catalunya i ho continuarà sent".

Arrimadas també s'ha referit a la decisió de la formació taronja de no presentar-se a les eleccions del 23 de juliol. Passada aquesta data, posarà formalment el punt i final a la seva etapa com a portaveu parlamentària. "Una decisió difícil, però la més responsable per a Espanya i la més intel·ligent per a l'espai de centre liberal", ha dit Arrimadas.

"Els espanyols no ens veuen com una alternativa política transformadora per al país", va afirmar el secretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, després de la debacle electoral de les autonòmiques i municipals.

Inés Arrimadas
Arrimadas és la portaveu de Ciutadans al Congrés (ACN)

El 28M, Ciutadans va desaparèixer de pràcticament tots els ajuntaments catalans, així com de tots els parlaments autonòmics on hi havia eleccions. També de l'Ajuntament de Madrid.

Una patacada que se sumava a les que ha anat acumulant el partit des del novembre del 2019, quan a les eleccions al Congrés dels Diputats només van aconseguir 10 diputats, molt lluny dels 57 que havien obtingut en les mateixes eleccions de l'abril del 2019, encara amb Albert Rivera com a líder. Després de la desfeta, posava el seu càrrec a disposició del partit i, al març del 2020, Arrimadas es convertia en la nova presidenta de Ciutadans.

No ha estat fins aquest gener, quan, després d'una guerra oberta amb Edmundo Bal, el seu número dos al Congrés, la candidatura encapçalada per Patricia Guasp i Adrián Vázquez, que comptava amb el suport d'Arrimadas, va guanyar les primàries i va passar a liderar la formació a escala estatal.

Ciutadans va guanyar les eleccions del desembre del 2017 amb més d'un milió de vots (ACN)

Arrimadas va anunciar que marxava a Madrid a principis del 2019. Al maig, es va acomiadar de la cambra amb un discurs en què va qualificar el procés sobiranista com "les pàgines més negres de la història democràtica de Catalunya".

Deixava el càrrec de cap de l'oposició. Ciutadans va ser la llista més votada el 2017 i va obtenir 37 diputats. Tot i això, la majoria independentista del Parlament va fer que en cap moment es plantegés la possibilitat d'un govern de Ciutadans.

Arrimadas va ser la cap de l'oposició al Parlament fins a principis del 2019 (ACN)

Quan Quim Torra era president de la Generalitat, Arrimadas va mantenir-hi una relació molt tensa, amb moments de crispació al Parlament. També va rebutjar reunir-s'hi al Palau de la Generalitat perquè a la façana hi havia un llaç groc i una pancarta amb la frase: "Llibertat presos polítics".

En les últimes eleccions al Parlament, ja amb Carlos Carrizosa com a cap de llista, Ciutadans també va tenir una intensa davallada pel que fa al suport electoral. Es va situar en setena posició, amb 6 diputats i el 5,5% dels vots.

ARXIVAT A:
Inés ArrimadasCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut