La cap de l'oposició mostrant una foto amb un missatge que li han escrit davant de casa seva (EFE)
La cap de l'oposició mostrant una foto amb un missatge que li han escrit davant de casa seva (EFE)
Barcelona

Arrimadas s'acomiada del Parlament: "Seguirem defensant els catalans"

La cap de l'oposició ha mostrat una fotografia amb l'escrit "Passi-ho bé, Inés", un missatge que s'ha trobat davant de casa seva

RedaccióActualitzat

Dia emotiu al Parlament. Nou dels diputats s'acomiaden per anar a Madrid, al Congrés dels Diputats, després de ser elegits el 28 d'abril.

Marxen Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Laura Borràs de Junts per Catalunya; Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral d'ERC; Inés Arrimadas i José María Espejo-Saavedra de Ciutadans, i Andrea Levy del PP.


Arrimadas: "Vaig al Congrés per formar l'alternativa al pròxim govern"

Molt emocionada, Inés Arrimadas ha expressat el seu agraïment a "tots els diputats" i als diferents treballadors de la cambra catalana. Ha afirmat que ha estat un "immens honor" ser diputada des del 2012 i ha assegurat que "deixa en bones mans" la responsabilitat de Ciutadans a la cambra. Carlos Carrizosa assumirà a partir d'ara el càrrec de cap de l'oposició.

Arrimadas ha aprofitat la seva última intervenció, feta en castellà, per tornar a carregar contra el nacionalisme i el procés sobiranista

"El procés ha fet molt de mal a Catalunya. Aquí hem viscut les pàgines més negres de la història democràtica de Catalunya, quan una minoria de persones van voler passar per una majoria de ciutadans catalans (···) El procés seguirà fent mal, però seguirem tenint la veu dels catalans aquí per defensar-los. I jo vaig al Congrés dels Diputats per formar l'alternativa al pròxim govern perquè Ciutadans, que molts creien que anava a desaparèixer, governarà Catalunya i governarà Espanya"


La diputada de Cs ha mostrat una fotografia amb la frase "Passi-ho bé, Inés", un missatge aparegut davant de casa seva acompanyat de llaços grocs.
 

"Aquest llaç groc que vostès utilitzen i posen a tot arreu ens el trobem moltes vegades en els nostres domicilis privats els que lluitem per la llibertat i per la democràcia. Però això no em passa només a mi sinó que li passa a centenars de milers de persones a Catalunya. Nosaltres els seguirem defensant"

"Sempre ha estat molt dur lluitar contra el nacionalisme. Però us prometo que aquesta vegada també tornarà a valer la pena. Vull dir a totes les persones que estan a casa seva, tristes i preocupades patint el nacionalisme, que no estan soles, que ens tindran forts, aquí al Parlament i al Congrés dels Diputats"

 

Encaixada entre Arrimadas i Torra quan la cap de l'oposició ha acabat el discurs (ACN) 


Un cop acabat el seu discurs, Inés Arrimadas ha saludat diputats dels diferents grups, també Quim Torra i la resta de membres del govern.

Aquest dimecres hi va haver l'últim cos a cos entre Arrimadas i Torra. El president de la Generalitat li va retreure a Arrimadas no haver fet res en el seu pas per la cambra. 


Junqueras s'acomiada a través d'una carta
 

El diputat d'ERC Gerard Gómez del Moral durant la seva última intervenció al ple del Parlament (ACN) 


També hi han intervingut Gerard Gómez del Moral, d'Esquerra, i Laura Borràs, de Junts per Catalunya. Tots dos marxen al Congrés i han tingut un emocionat record pels presos independentistes.

Gómez del Moral ha llegit una carta d'Oriol Junqueras, que també deixa de formar part del Parlament.
 

"En pocs dies renunciaré a la meva acta de diputat del Parlament de Catalunya. Ho faig trist i esperançat a la vegada. Esperançat perquè estic absolutament convençut que guanyarem, que aconseguirem la llibertat d'aquest país i ens tornarem a trobar en aquest hemicicle. Però també estic trist per haver de deixar aquesta cambra que tant estimo. Us faig arribar aquestes paraules des de la presó de Soto del Real, però ho faig amb el cor i amb l'esperit d'aquest hemicicle"

 

Laura Borràs marxa del Parlament per anar al Congrés dels Diputats (ACN) 


Laura Borràs s'ha acomiadat afirmant que el conjunt de la societat és la víctima principal de la repressió.
 

"Quan la repressió pren la forma de causa general contra les idees, contra la dissidència, contra la llibertat d'expressió i de manifestació, les víctimes de l'onada repressiva no són només les persones, poques o moltes, obligades a respondre davant dels aparells de l'estat. La víctima principal és la societat en el seu conjunt, que vol dir tots i cadascun dels ciutadans que la formen.

 

Més aplaudiments que picabaralles aquest dijous al Parlament (ACN)

ARXIVAT A:
Inés ArrimadasParlament de CatalunyaCs
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut