Arrimadas ha guanyat per àmplia majoria al sector crític

Arrimadas s'imposa a Igea i és elegida presidenta de Cs amb el 77% dels vots

Actualitzat

Inés Arimadas és la nova presidenta de Ciutadans en substitució d'Albert Rivera. Considerada l'aspirant continuista, ha estat escollida en les primàries del partit amb un 76,91% dels vots. La candidatura de Francisco Igea, del sector crític i el seu principal rival, ha aconseguit un 22,32% dels vots.

El tercer candidat, el gairebé desconegut valencià Ximo Aparici, només ha aconseguit un 0,74% dels vots.

Arrimadas ha agraït a la militància el seu suport en un tuit:

També Francisco Igea ha fet un tuit en què ha felicitat Arrimadas i ha fet una crida a la unitat:


A les primàries hi han participat 12.300 persones, un 59% del cens de militants del partit. Una xifra un 25% superior a la de quan es va fer un procés similar per escollir Albert Rivera com a líder de la formació.

Arrimadas prendrà possessió del nou càrrec durant l'assemblea general del partit taronja que es farà els dies 14 i 15 de març.


Amb les eleccions a la vista

L'elecció d'Arrimadas s'ha fet després que Ciutadans i PP hagin arribat a un acord per presentar-se en coalició a les eleccions del País Basc del pròxim 5 d'abril i que han obligat Alfonso Alonso a dimitir com a líder dels populars bascos per la seva oposició al projecte.
 

A Galícia, on també hi ha eleccions el 5 d'abril, les dues formacions no han arribat a cap acord per presentar-se plegades, ja que Alberto Núñez Feijoo creu que pot ravalidar la majoria absoluta del PP.

Queda pendent saber si PP i Cs uniran forces a Catalunya, com vol Arrimadas, en unes eleccions al Parlament de Catalunya que encara no tenen data.

ARXIVAT A:
CsInés Arrimadas
Anar al contingut