Torra i Arrimadas se saluden al Parlament, després de la primera sessió del ple d'investidura (ACN)
Torra i Arrimadas se saluden al Parlament, després de la primera sessió del ple d'investidura (ACN)

La reunió entre Torra i Arrimadas no es farà per discrepàncies pel llaç groc

El govern ha eliminat la trobada de la seva agenda i el primer líder a trobar-se amb el president de la Generalitat serà Miquel Iceta

Actualitzat

Finalment, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, no es reuniran aquest divendres al Palau de la Generalitat. El govern ha eliminat la trobada de la seva agenda, prevista inicialment per les 10 del matí, després que la líder de Cs rebutgés trobar-se amb Torra al Palau de la Generalitat mentre hi hagi un llaç groc i la pancarta reclamant la llibertat dels dirigents independentistes empresonats a la façana de l'edifici.

Per Arrimadas, el diàleg entre partits polítics catalans "no es podrà produir si el president de la Generalitat no respecta unes premisses bàsiques democràtiques"

"No em puc considerar convidada a una reunió a la Generalitat on s'hi ha posat un llaç independentista. No he estat convidada, només s'ha convidat els partits que comparteixen aquest símbol polític"

La portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, ha replicat en la roda de premsa posterior al consell de govern que ni el llaç ni la pancarta es retiraran de la façana i ha lamentat "profundament" que Arrimadas rebutgi la reunió.

"Es retirarà el dia que no hi hagi motius per tenir-la. Mentrestant, seguirà en el seu lloc per defensar els drets dels presos. No és una pancarta política"

Si Torra no es reuneix amb la cap de l'oposició, el primer polític a qui rebrà el president de la Generalitat serà el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. El president de la Generalitat es reunirà la setmana vinent amb la resta de líders parlamentaris: dilluns, amb Xavier Domènech (CatComú-Podem), Carles Riera (CUP) i Xavier García Albiol (PP), i dimarts amb Sergi Sabrià (ERC) i un representant de JxCat.

ARXIVAT A:
Quim TorraGovern empresonatInés ArrimadasCs
Anar al contingut