Arrimadas tria Madrid: serà candidata de Ciutadans per Barcelona el 28A

Arrimadas anuncia que es presentarà a les primàries de Ciutadans per encapçalar la llista del partit per Barcelona a les eleccions del 28 d'abril

RedaccióActualitzat

Inés Arrimadas, cap de l'oposició i líder de Ciutadans a Catalunya, fa el salt a la política espanyola en tàndem amb Albert Rivera. En un acte a Madrid, on han confirmat tots els rumors i informacions dels últims dies, Arrimadas ha anunciat que es presentarà a les primàries de Ciutadans per encapçalar la llista del partit per Barcelona a les eleccions del 28 d'abril.

 

 

Arrimadas ha explicat que és el moment de "posar-hi el coll" perquè Rivera sigui el pròxim president del govern espanyol:

"Caminarem junts fins al govern d'Espanya."

La líder de Ciutadans assegura que és un moment dramàtic i històric:

"Per la llibertat i la democràcia a Catalunya, Ciutadans necessita governar a tot Espanya."

 

 

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, he elogiat la figura d'Arrimadas, de qui assegura que és "la millor dona de la política espanyola, la dona més preparada i valenta de la política espanyola".

"Tinc la sort de comptar amb ella. Què vol dir aquest anunci d'avui? Que anem a totes, que volem governar Espanya. Que volem guanyar Sánchez i enviar-lo a l'oposició."

 

Arrimadas haurà de deixar l'escó

Aquest moviment farà que Inés Arrimadas hagi de deixar el seu escó a Catalunya per incompatibilitat, tal com marca la Constitució espanyola en el seu article 67:

"Ningú pot ser membre de les dues cambres simultàniament, ni acumular l'acta d'una Assemblea de Comunitat Autònoma amb la de diputat al Congrés."

Juan Carlos Girauta, fins ara cap de llista per Barcelona a les eleccions espanyoles, ha decidit presentar-se com a cap de llista per Toledo. Un fet que ha aplanat el camí a Madrid de la cap de l'oposició.

 

Qui la substituirà a Catalunya?

El que no s'ha confirmat encara és la seva possible substituta a les eleccions catalanes, que podria ser la diputada Lorena Roldán.

 

 

Lorena Roldán han estat de les primeres polítiques de Ciutadans a felicitar Arrimadas pel seu pas:


El candidat per Barcelona amb la plataforma que impulsa Ciutadans, Manel Valls, ha celebrat el pas com una "bona notícia per a Espanya, Catalunya i Barcelona".

D'altres partits, el líder del PP català, Alejandro Fernández, assegura que ell va fer el camí contrari perquè "on més cal presentar la batalla de les idees és a Catalunya":

ARXIVAT A:
CsInés ArrimadasEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut