L'exèrcit israelià ha fet avui incursions "localitzades" a Gaza buscant ostatges

L'exèrcit israelià ha fet avui incursions "localitzades" a Gaza, amb l'objectiu de trobar ostatges de Hamas i atacar milicians palestins a la zona. Fonts de l'exèrcit han dit a diferents agències que també han atacat infraestructures de Hamas. No hi ha constància, però, que hagin aconseguit recuperar cap ciutadà israelià en mans dels milicians palestins.

"Durant l'últim dia, l'Exèrcit ha fet batudes en territori de la Franja de Gaza per eliminar l'amenaça de terroristes i armes a la zona, i localitzar els ostatges", han indicat des de l'exèrcit israelià. Afegeixen que les tropes han atacat grups de milicians i la seva infraestructura, i que han rebut trets de míssils antitanc, mentre els avions de combat israelians bombardejaven l'àrea.

És la primera vegada, des dels atacs de Hamas del cap de setmana, que l'exèrcit israelià reconeix haver entrat per terra a la franja de Gaza. 

Aquestes incursions coincideixen amb l'èxode de palestins que fugen de casa, després que a primera hora del matí l'exèrcit israelià ha instat els civils de la ciutat de Gaza i de la zona nord de la Franja que marxin cap al sud. Alguns ciutadans han rebut l'avís en forma de pluja de papers advertint-los.

Un tanc de soldats israelians a prop de la frontera amb Gaza
Un tanc de soldats israelians a prop de la frontera amb Gaza(Reuters)
Anar al contingut