Imatge de passatgers de Vueling fent cua als taulells d'atenció al client aquest dimarts 5 de juliol
Imatge de passatgers de Vueling fent cua als taulells d'atenció al client aquest dimarts 5 de juliol

Els treballadors d'Iberia que donen servei a Vueling exigeixen a Aena més seguretat per evitar les agressions de passatgers

Actualitzat

ACN El Prat de Llobregat.-El comitè d'empresa d'Iberia Handling, encarregada del servei d'atenció al client de Vueling a l'aeroport del Prat, ha exigit a Aena que garanteixi la seguretat dels seus treballadors davant l'increment d'agressions dels últims mesos i que s'han aguditzat encara més amb les cancel·lacions i retards de Vueling en la darrera setmana. José Antonio Ramírez, president del comitè d'empresa d'Iberia, ha denunciat que cada cop són més habituals "els insults, les escopinades, les estirades de cabells i els llançaments d'objectes" a uns treballadors que intenten solucionar-los "problemes que no han creat". "Sembla que la gent vingui als aeroports a descarregar la seva ira", ha lamentat. En el cas de Vueling, Ramírez assegura que si la companyia no pren mesures urgents, com ara una millor distribució de vols, el caos viscut aquests dies serà habitual. "Això és un peix que es mossega la cua; si Vueling programa 15 vols abans de les set del matí amb una sola pista això es tradueix en retards de més de quatre hores i cancel·lacions a les vuit del vespre", ha assegurat. A la direcció d'Iberia, el comitè d'empresa li reclama també la contractació de més personal.

La direcció i el comitè d'empresa d'Iberia s'han reunit aquest dimarts al mateix aeroport del Prat per tractar l'afectació que el caos de Vueling de les últimes setmanes en forma de cancel·lacions i retards generalitzats ha tingut sobre els treballadors de 'handling' d'Iberia que s'encarreguen del servei d'atenció al client de Vueling. Una reunió que segons José Antonio Ramírez, president del comitè d'empresa d'Iberia, ha sigut "positiva" perquè la direcció s'ha compromès a contractar entre 60 i 80 treballadors de reforç en una setmana.En declaracions als mitjans de comunicació, Ramírez ha assegurat que l'actual plantilla d'Iberia Handling no està dimensionada per poder afrontar amb garanties un caos com el de Vueling en les darreres setmanes. "Ningú està dimensionat per un caos així", ha reblat. En aquest sentit, ha afegit que les jornades de treball del personal cada cop són més llargues, de 10 i 12 hores, i que l'estrès acumulat comença a afectar uns treballadors que "estan desbordats". "Una situació com l'actual es pot suportar de manera puntual però no si s'allarga indefinidament", ha assenyalat Ramírez.El president del comitè d'empresa ha puntualitzat que "els desajustos en l'operativa" són habituals en un aeroport com el del Prat, especialment durant l'estiu o les vacances de Setmana Santa, però que el que li està passant a Vueling "va més enllà" i només s'explica per una mala planificació de vols. És per això que ha exigit a la principal aerolínia del Prat que "prengui les mesures necessàries per reconduir la situació" i evitar que les escenes viscudes les darreres setmanes es tornin a repetir. "És com una bola de neu, si Vueling programa més vols dels que pot operar els retards i les cancel·lacions continuaran", ha alertat.A més, des del comitè d'empresa d'Iberia alerten que els problemes de Vueling s'han traduït en un increment de les agressions dels passatgers al personal que els atén, en aquest cas treballadors d'Iberia que res tenen a veure amb la companyia però que a ulls dels usuaris "són el mateix". Unes agressions que ja fa un temps que es produeixen a l'aeròdrom català però que els problemes de Vueling han incrementat. Ramírez explica que quan es cancel·la un vol o es retarda moltes hores "són ells els que han de donar la cara" davant uns usuaris "enfadats amb raó".Les agressions es produeixen en la majoria dels casos als taulells de venda de bitllets i atenció al client i a les zones d'embarcament i de trànsit de passatgers. Unes agressions que segons Ramírez van des d'insults i escopinades a llançament d'objectes i agressions físiques. Aquí, Ramírez ha recordat als usuaris "que els professionals que els atenen treballen al 100% per ajudar-los i normalitzar la situació" i els ha demanat "una mica d'empatia" per evitar noves agressions. Malgrat que en l'últim any s'han presentat nombroses denúncies contra passatgers per agressions, durant el caos de Vueling encara no se n'ha presentat cap tot i que se n'han notificat diverses.

Anar al contingut