Montsó

Els treballadors de Meflur es manifesten pels seus llocs de treball mentre l'empresa nega qualsevol relació amb la trama de frau de l'IVA

Els treballadors del grup empresarial Meflur, investigat pel frau de l'IVA més gran descobert a Espanya, han sortit ja al carrer preocupats per la continuïtat dels seus llocs de treball. La plaça de l'Ajuntament de Montsó ha estat l'escenari d'una manifestació d'una vuitantena de treballadors d'aquest grup industrial en defensa dels seus llocs de treball. Els empleats han volgut mostrar el suport al propietari de Meflur, a l'encarregat del magatzem i a un excomercial de l'empresa després de la seva detenció aquest dijous. Per la seva banda, les entitats Corporación Grupo Meflur SL i Meflur Xtreme Tech SL declarades en concurs pel jutjat de primer instància i instrucció número 3 i dels mercantil d'Osca, neguen qualsevol vinculació tant seva com de la resta de societats del grup Meflur en la presumpta trama per IVA.

Actualitzat
Una vuitantena de treballadors del grup empresarial Meflur s'han manifestat davant la plaça de l'Ajuntament de Montsó en defensa dels seus llocs de treball després de la detenció dijous del propietari, l'encarregat del magatzem i un excomercial de l'empresa en l'operació contra la trama de frau de l'IVA més gran descoberta a Espanya. A més, els empleats han volgut mostrar el seu suport als detinguts i han denunciat la persecució que ha patit l'empresa per part d'Hisenda.

La concentració ha comptat amb el suport dels veïns de la població i d'administracions locals com l'Ajuntament. La fiscalia d'Osca ja va presentar fa un any una querella contra el grup empresarial Meflur a instàncies de l'Agència Tributària per un presumpte frau fiscal de 60 milions d'euros. Aquest mes, dues de les empreses del grup empresarial van presentar una suspensió de pagaments. A tot Espanya, el grup, que es dedica a les telecomunicacions, té 200 treballadors, i a Europa, 900.

Després de la detenció, Bernabé Noya, el gerent de Meflur, ha estat posat en llibertat sense fiança i amb càrrecs, mentre que els dos treballadors van sortir en llibertat sense càrrecs.
Anar al contingut