Barcelona

Els transports funcionen al 33% en hores punta el dia de la vaga general

La Generalitat ha dictat els serveis mínims de cara a la vaga general del 14 de novembre. Metro i autobusos de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat circulen al 33% de la seva freqüència habitual entre les 6.30 i les 9.30 del matí i entre les 16.30 i les 20.30 hores de la tarda.

Actualitzat
La Generalitat ha dictat els serveis mínims de cara a la vaga general del 14 de novembre. Metro i autobusos de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat circulen al 33% de la seva freqüència habitual entre les 6.30 i les 9.30 del matí i entre les 16.30 i les 20.30 hores de la tarda.

Pel que fa als trens, Rodalies-Renfe oferirà un 30% del servei en relació amb una jornada habitual. En el cas dels trens de llarga distància, circularan els trens AVE en les connexions de Madrid amb Barcelona, ​​Màlaga, Sevilla i València i, en les connexions directes de Barcelona, amb Sevilla i Màlaga. L'oferta de transport en aquestes connexions serà d'un 20% respecte a una jornada habitual.

Els trens nocturns estaran preparats a les seves estacions d'origen per fer la seva sortida després de la mitjanit del dia de la vaga. Els viatgers afectats per trens suprimits poden sol·licitar el reintegrament de l'import dels seus bitllets o el canvi d'aquests per a una altra data sense cost addicional. Als clients dels trens afectats que vulguin viatjar el dia 14 se'ls oferirà una plaça en un altre tren amb les mateixes condicions sempre que sigui possible.

Als aeroports, els serveis mínims garanteixen un 10 per cent dels vols que enllacen entre els diferents aeroports de la Península i un 50% de les connexions amb les illes Balears i les Canàries. S'operaran un 20% dels trajectes amb la Unió Europea i un 40 per cent dels vols cap a altres destinacions internacionals. En total, prop de 700 vols han estat cancel·lats per les diverses aerolínies que operen a Espanya.

A la sanitat, els serveis mínims cobreixen el funcionament de les UCI, les UVI, les unitats coronàries, de maternitat, ràdio i quimioteràpia. També es garanteixen les operacions que no es poden ajornar i el transport sanitari per atendre les urgències.

A les escoles, hi ha d'haver un mestre per cada sis aules d'infantil i primària i a les llars d'infants un càrrec directiu i una quarta part de la plantilla.

L'Ajuntament de Barcelona demana a la ciutadania i als comerços que intentin reduir al màxim la quantitat de residus a partir de la mateixa tarda del dimarts 13 de novembre. La previsió és que durant la nit del dimarts no hi hagi servei de recollida d'escombraries, ni de recollida de mobles i trastos vells, i que durant el dia 14 tampoc es netegin els carrers. El consistori ha retirat uns 600 contenidors dels carrers del centre de la ciutat.

Els cossos de seguretat, prevenció i salvament de la ciutat treballaran per garantir la seguretat de les persones, els edificis i les instal·lacions. En el servei de grua municipal hi haurà disponibles deu unitats en el torn de matí, deu en el de tarda i tres en el torn de nit per si durant la jornada de vaga fes falta retirar vehicles que interferissin en la mobilitat ciutadana, en cas d'accident, incidències o congestió viària.

Altres serveis mínims fixats són la presència d'una persona per a cada Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) dels deu districtes de la ciutat. Els Serveis Funeraris de Barcelona han dictat uns serveis mínims del 60% de la plantilla i els cementiris de Barcelona tindran personal de guàrdia d'operacions.

Respecte al Bicing, el consistori aconsella consultar abans la disponibilitat de bicicletes a través del seu web o de l'aplicació iBicing disponible per a telèfons "intel·ligents". Cal tenir en compte que, amb motiu de les diferents manifestacions, algunes estacions estaran tancades durant tot el dia 14.

L'Ajuntament de Barcelona informarà els ciutadans de les incidències relacionades amb la vaga a través de la seva pàgina web i via twitter.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut