Taxis aparcats esperant clients a Barcelona
Taxis aparcats esperant clients a Barcelona
Barcelona

Els taxistes recuperen la llibertat d'horaris després de l'acord per eliminar el sistema de torns

Des de les sis de la tarda d'aquest dimecres, ha quedat anul·lat el sistema de torns als taxis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La decisió s'ha acordat en una reunió entre taxistes i l'Institut Metropolità del Taxi i després de dos dies de protestes. Els taxistes estan satisfets, ja que els torns suposaven un descens dels ingressos.

RedaccióActualitzat
Les queixes dels taxistes autònoms han estat escoltades. Aquest dimecres, a les sis de la tarda, ha quedat suspès el nou sistema de torns que ha provocat les aturades del col·lectiu els últims dos dies a l'aeroport del Prat. Així s'ha acordat en la reunió de gairebé dues hores que han mantingut els taxistes amb l'Institut Metropolità del Taxi (IMET). El sistema de torns va entrar en vigor el 2 de gener passat i tenia la intenció de reduir el número de vehicles als carrers. Després de només una setmana, taxistes autònoms van iniciar mobilitzacions, argumentant que aquest sistema només feia que reduir els seus guanys.

El gerent de l'IMET, Eduard Ràmia, ha recordat que "exceptuant una organització minoritària" el sistema de torns "va ser pactat" amb la resta. "S'han fet totes les adaptacions que s'han cregut oportunes". El sector haurà de buscar ara noves fórmules per reduir l'excés de llicències que hi ha a l'àrea de Barcelona i per equilibrar l'oferta amb la demanda.

Durant la reunió amb l'Institut Metropolità el Taxi, un grup de taxistes de Barcelona han tallat la ronda Litoral en els dos sentits de la marxa durant un quart d'hora. Ho han fet a l'altura de la Zona Franca, on hi ha la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Els taxistes han abandonat la protesta per la presència dels Mossos d'Esquadra i, per tant, s'ha pogut reobrir la ronda en els dos sentits de la marxa.
Anar al contingut