Un laboratori alemany
Un laboratori alemany
Berlín

Els ramaders afectats demanaran més de 100 milions d'euros pel pinso contaminat a Alemanya

Els ramaders afectats pel pinso contaminat a Alemanya reclamaran més de 100 milions d'euros en indemnitzacions a l'empresa responsable. Precisament avui es reuneixen experts dels 27 estats membres de la Unió Europea per analitzar els efectes de la crisi del pinso.

Actualitzat
Els ramaders afectats per l'escàndol del pinso contaminat a Alemanya han anunciat que reclamaran més de 100 milions d'euros en indemnitzacions a l'empresa responsable del pinso. Arran d'aquest cas es van tancar fins a 5.000 granges avícoles i porcines a Alemanya, de les quals més de 500 continuen clausurades.

Pel que fa a les anàlisis, les autoritats alemanyes han constatat que en 19 casos s'han trobat nivells de dioxines superiors als permesos en carn de gallina i ous. En canvi, no s'han detectat valors superiors als límits permesos en les 87 anàlisis practicades a mostres de carn de pollastre, gall dindi i porc, ni tampoc en la llet de vaca.

D'altra banda, algunes partides de pinso contaminat amb dioxines procedent d'Alemanya haurien arribat a Dinamarca, segons les autoritats d'aquell país. Aquest pinso s'hauria destinat a alimentar gallines no aptes per al consum humà. També a Holanda i la Gran Bretanya van arribar ous de granges alemanyes que havien consumit pinso contaminat.

Anar al contingut