Barcelona

Els pirates informàtics usen virus o pàgines fiables per accedir a les dades bancàries

L'ús dels virus informàtics per obtenir dades confidencials a internet ha crescut de forma rècord al món l'últim any. Així com ho ha fet l'ús de pàgines fiables per accedir a comptes bancaris. Espanya és el sisè país amb més activitat maliciosa a la xarxa a escala mundial, segons l'estudi sobre la seguretat a la xarxa de l'empresa d'informàtica Symantec. L'informe alerta que els pirates busquen sobretot els números de les targetes de crèdit. El 90% de les amenaces comptabilitzades el 2008 estaven destinades a robar informació confidencial.

Actualitzat
Cada vegada és més freqüent que els pirates informàtics ataquin pàgines web fiables per estendre els seus codis i accedir als comptes bancaris. L'informe de Symatec va detectar, el 2008, 1,6 milions de noves eines de codi maliciós dissenyades per robar informació confidencial a la xarxa.

Des de Symantec, Daniel Arnanz, responsable del departament de vendes, ha explicat que "les principals víctimes dels atacs són les targetes de seguretat i els comptes bancaris perquè és la informació que més fàcilment es pot canviar per diners".

Espanya ocupa la sisena posició en el rànquing mundial d'activitats malicioses a la xarxa. Per davant, s'hi situen els Estats Units, la Xina, Alemanya,el Regne Unit i el Brasil.

La cooperació entre la comunitat internauta i el manteniment de les actualitzacions als ordinadors són algunes de les recomanacions que fan per evitar aquestes intrusions.


Anar al contingut