Els partits viuen el dia 12 de campanya amb un ull posat en el debat de TV3

Actualitzat

El debat de TV3 d'aquesta nit de dimarts centra la jornada de campanya amb els principals candidats. Hores abans, el candidat d'Esquerra, Pere Aragonès, ha demanat a Salvador Illa que es posicioni davant la possibilitat de rebre el suport o l'abstenció de Vox en una eventual investidura. El candidat socialista ha contestat a Pere Aragonès que el seu govern no se sostindrà en els vots de Vox.

 

Salvador Illa, en l'entrevista a "Els matins", també ha tornat a descartar Esquerra com a soci de govern. Sí que confia, en canvi, en els comuns, amb qui, ha explicat, tampoc sumen a Madrid i, tot i això, governen. El candidat socialista avui també ha publicat una carta oberta dirigida als treballadors públics de Catalunya. En la missiva es compromet a posar fi, diu textualment, a les servituds partidistes que ha patit aquest col·lectiu des del govern i des d'algunes administracions. 

Retret del PDeCAT a Junts per Catalunya per frivolitzar, diuen, amb els Mossos d'Esquadra. El Partit Demòcrata reclama blindar el cos per allunyar-lo del focus polític. Davant una comissaria, Marc Castells ha criticat la manca de suport del govern als Mossos, que considera una estructura d'estat.

El número 3 del PDeCAT assegura que el partit treballarà per impedir que s'elimini la protecció jurídica del cos. Castells lamenta que es fiscalitzi la policia amb un objectiu polític.

 

 

A 5 dies de les eleccions, Pablo Casado s'ha desmarcat avui de la gestió de Mariano Rajoy i ha dit que l'1 d'octubre s'hauria d'haver evitat el referèndum i també les càrregues policials. 

 

 

Ciutadans ha explicat els ajuts que vol donar als autònoms i els comuns han fet propostes sobre habitatge públic. Junts diu que la prioritat en aquest context ha de ser l'economia i la salut. La CUP, a més, presenta un pla contra el racisme.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut