Madrid

Els mercats castiguen Espanya l'endemà de presentar els pressupostos més restrictius

Els mercats castiguen Espanya l'endemà de la presentació dels pressupostos més restrictius. L'estat espanyol ha hagut de pagar interessos més alts pel seu deute públic quan ha sortit a demanar diners prestats als inversors. A més, la diferència entre el que paga Espanya pel seu deute i el que paga Alemanya es torna a eixamplar fins al pitjor nivell en quatre mesos. Són les conseqüències immediates d'un pressupost que, a grans trets, dedica 42 de cada cent euros a pagar les pensions. 10,5 euros corresponen al pagament de les prestacions de l'atur i pràcticament el mateix als interessos del deute.

RedaccióActualitzat
El pressupost més auster que ha tingut l'Estat en democràcia no sembla haver impressionat els mercats. La borsa ha repetit els números vermells amb què va tancar, i s'ha enfilat el que es paga pel deute. Mariano Rajoy ha patit en carn pròpia la desconfiança d'inversors i especuladors, perquè, des que va entrar a La Moncloa, els interessos que pagava pel deute s'havien anat reduint. En canvi, avui el Tresor ha col·locat el mínim que pretenia a uns interessos fins a un 28% més cars que l'última vegada. I la diferència amb el que paga Alemanya pel seu deute està en màxims des del novembre.

El Tresor Públic ha col·locat 2.589 milions d'euros en bons i obligacions. En concret, ha col·locat 973 milions en bons a quatre anys, un interès que ha pujat del 3,37% al 4,3%. Pel que fa als bons a tres anys, s'han col·locat 1.127 milions a un interès del 2,8%. Les obligacions a vuit anys també s'han pagat a un interès més alt, que ha passat del 5,1% al 5,3%.

La diferència amb el que paga Alemanya pel seu deute, l'anomenada prima de risc, està en màxims des del novembre i s'acosta als 400 punts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut