A França ara és possible comprar munició de caça amb el diari i un paquet de cigarrets
A França ara és possible comprar munició de caça amb el diari i un paquet de cigarrets (Unsplash)

Els estancs francesos vendran munició a partir de l'1 de gener

El govern francès vol facilitar l'accés a la munició als caçadors que visquin en zones rurals allunyades davant del progressiu tancament d'armeries especialitzades

RedaccióActualitzat

Des d'aquest 1 de gener ja és possible comprar munició per a armes de caça als estancs francesos. Una mesura que va anunciar el Ministeri de l'Interior francès fa un mes i es començarà a aplicar el primer dia del 2024.

En un primer moment, seran tots els estancs del departament dels Pirineus Orientals el que aplicaran la mesura. 

La notícia ha estat molt ben rebuda pels caçadors francesos, que es queixaven que cada cop tenien més problemes per accedir a la munició pel tancament de moltes armeries. 

Per poder comprar munició a la vegada que es compra el diari o un paquet de cigarretes, només serà necessari tenir una llicència de caça vigent. Els treballadors dels estancs rebran un curs de formació de dos dies per poder oferir aquest servei als seus clients. 

Les autoritats franceses especifiquen que la compra de munició per a armes de caça no estarà disponible en autoservei i caldrà demanar-la al dependent. A més, només es podran vendre cartutxos de categoria C i D

La mesura complau les associacions que agrupen els caçadors que ho veuen 'una avantatge especialment a les zones rurals i allunyades'
La mesura complau les associacions que agrupen els caçadors, que ho veuen "un avantatge especialment a les zones rurals i allunyades" (Unsplash)

A França hi ha més de 23.000 estancs, on a partir d'ara els caçadors podran anar a buscar subministraments. La venda de munició, però, serà voluntària i caldrà passar el curs de formació i aprovar un examen. 

Per a les associacions que agrupen els caçadors, poder comprar munició als estats serà "un avantatge especialment a les zones rurals i allunyades". 
 

 

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut