Barcelona

Els espermatozoides dels espanyols cada vegada són més lents

Els espermatozoides dels espanyols cada vegada són més lents, segons un estudi realitzat pel doctor Fernando Marina, del Laboratori de l'Institut de Reproducció CEFER. L'anàlisi, que demostra que el percentatge d'espermatozoides mòbils en l'ejaculació és cada vegada menor, serà exposat al congrés de l'Eshre (European for Human Reproduction & Embryology) que se celebrarà aquest any a Lió. Els resultats de l'estudi demostren que la mobilitat dels espermatozoides ha descendit un 0,7% els últims anys, i si aquesta evolució seguís a aquest ritme, l'any 2067 tots els espermatozoides serien immòbils.

Actualitzat

A més d'aquesta reducció de la mobilitat, l'Institut Cefer ha detectat una menor quantitat d'espermatozoides en els espanyols en les tres últimes dècades, encara que aquesta reducció s'ha estabilitzat en els últims deu anys.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que el semen ha de tenir un mínim de 20 milions d'espermatozoides per mil·lilitre ejaculat, i a Espanya la xifra de candidats que no compleix aquests requisits mínims s'ha duplicat en els últims 30 anys.

Anar al contingut