L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la primera jornada de la reunió del Cercle d'Economia
Els Comuns reclamen 150 vots d'una mesa de Ciutat Vella que s'han atribuït "per error" a Ciutadans
Barcelona

Els Comuns presenten un recurs pel recompte a Barcelona, però no canviarà el resultat

Reclamen 150 vots d'una mesa de Ciutat Vella que s'han atribuït "per error" a Ciutadans

RedaccióActualitzat

Barcelona en Comú ha presentat un recurs a la Junta Electoral de Zona per reclamar 150 vots d'una mesa de Ciutat Vella de les eleccions municipals que la formació considera que s'han atribuït per error, diuen, a Ciutadans.

En concret, demana que es consideri vàlida l'acta de la mesa 1-045-U que inclou 5 vots de Ciutadans, 150 de Barcelona en Comú i 4 del PACMA, de l'acta de la qual hi ha dues còpies que ho confirmarien.

Aquestes són les actes on es pot veure els vots assignats als Comuns:


El procés no és una impugnació i no afecta la data d'investidura, ni el nombre de regidors atorgats ara a cada formació.

El recompte de divendres va certificar que el Partit dels Socialistes es mantenia en segona posició i Barcelona en Comú, en tercera, amb la nova demanda dels Comuns el repartiment del nombre de regidors no canviaria.

Investidura el 17 de juny

Després de la presentació del recurs, la Junta Electoral de Zona té 24 hores per acordar si l'admet a tràmit. Un cop la Junta de Zona resolgui aquest recurs, els partits poden presentar un nou recurs a la Junta Electoral Central fins al dia 12 de juny, i allargar encara més l'escrutini de les eleccions municipals del 28 de maig.

De totes maneres, no és una impugnació i no afecta la data d'investidura i constitució de l'Ajuntament, serà el dia 17 de juny, com estava previst.

La data de constitució dels nous consistoris només es retardaria en el cas que superats els passos de la Junta Electoral de Zona i Central, algú decidís presentar una reclamació davant els tribunals

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut