Oviedo

Els bussos desisteixen de continuar buscant els sis tripulants desapareguts a les costes d'Astúries

Salvament Marítim suspèn les immersions de rescat dels sis tripulants del pesquer enfonsat aquest dilluns a les costes d'Astúries. La mala mar i l'escassa visibilitat dins l'aigua han fet impossible que els dos bussos poguessin entrar al vaixell.

RedaccióActualitzat

Els bussos de Salvament Marítim han desistit d'entrar al vaixell que dilluns es va enfonsar a les costes d'Astúries amb nou persones. Dos dels bussos desplaçats al lloc del naufragi han intentat poc abans de les 13.00 hores accedir al vaixell enfonsat davant el Cabo Peñas. L'intent ha fracassat a causa de la poca visibilitat, de la presència de xarxes i de la mala mar, que feia que l'operació fos "molt perillosa". La poca estabilitat del pesquer, a causa del fort onatge, ha fet que, un cop submergits 30 metres i a tan sols quatre metres d'arribar a l'embarcació, els professionals hagin desistit.

Fonts de Salvament Marítim han informat que avui no tornaran a fer més immersions, però que dimecres al matí tornaran a analitzar la situació i estudiaran la possibilitat d'aproximar-se al pesquer o preparar una operació per estabilitzar-lo.

Dins el vaixell es creu que pot haver-hi els cossos dels sis tripulants desapareguts: els gallecs Manuel María Tajes (mecànic) i Lucas José Mayo Abeijón (mariner), juntament amb el jove asturià Marcos del Agua Chacón (alumne en pràctiques), el contramestre portuguès Víctor José Farinhas Braga i els indonesis Suherman (mecànic) i Wasito (mariner).

Donat d'alta el tripulant supervivent

L'únic supervivent és el segon patró del vaixell, Manuel Simal Sande, de 50 anys, que va ser traslladat a l'hospital amb símptomes d'hipotèrmia i contusions i ha declarat que la tripulació estava dormint quan el vaixell es va encallar. Simal ha estat donat d'alta aquest dimarts al migdia al centre hospitalari San Agustín d'Avilés.

Poc després de l'accident, es van recuperar els cossos d'un mecànic gallec, veí del poble de Muros, i el primer patró del vaixell, portuguès. El municipi de la província de la Corunya ja ha decretat tres dies de dol.

Al marge del treball dels bussos, les embarcacions de salvament i els helicòpters han ampliat el radi de recerca dels tripulants desapareguts a deu milles. El Concepció Arenal, que ha arribat des de Galícia, centra la recerca entre Cabo Peñas i Candás, i l'embarcació de la Creu Roja, cap a l'est, fins a la costa de Gijón.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut